Halálos baleset Szentgotthárdnál - őrizetben a baleset okozója

2017.04.01. 19:22

A sofőr már a baleset előtti napon is ittasan vezetett.

Közlekedési baleset történt a 7459-es számú úton 2017. március 31-én. A helyszíni szemle során megállapították, hogy egy szentgotthárdi férfi személygépkocsijával a 8-as számú főút felől Szentgotthárd városközpontja felé tartott, amikor eddig ismeretlen ok miatt áttért a szemközti sávba és egy motorkerékpárral közlekedő csákánydoroszlói férfivel ütközött.

A baleset következtében a 43 éves motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a személygépkocsi vezetője alkohol fogyasztását követően ült volán mögé és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott.

A 45 éves járművezetővel szemben a balesetet megelőző napon is intézkedtek a rendőrök.

Akkor Szentgotthárdon ellenőrizték, miközben járművével a Deák Ferenc utcában közlekedett és az igazoltatásakor alkalmazott alkoholszonda akkor is pozitív értéket mutatott. K. Istvánnal szemben 2017. március 30-án ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A balesetet követően pedig – őrizetbe vétele mellett – halált okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

.