Huszonöt éves a képzőművészeti képzés a szombathelyi Váci iskolában

2017.04.13. 09:29

A Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képzőművészeti képzésének 25. évfordulója alkalmából rendeztek kiállítást az intézményben, amelyet Tóth Csaba művész-tanár nyitott meg - adta hírül a szombathely.hu.

Az iskolában 1982-ben egy szakkör, a festőszakkör beindításával kezdődött a képzőművészeti képzés. Az ötletgazda Vörös Lívia szaktanár volt, az induló létszám 15 fő volt. Az első négy év folyamán az érdeklődés folyamatosan nőtt.

4 év múlva  a már bejáratott festő-szakkör mellett szobrász-szakkör alakult, majd 1988-ban 2 festő és grafika, valamint 2 szobrász-szakkör tevékenykedett.

A 2001. szeptemberétől induló Alapfokú Művészeti Iskola keretében zajló képzőművészeti képzés részint az addigi tevékenységek folytatása, részint a profil további bővülésének lehetősége, a negyedik műhelyfajta (festő) választására volt.

2007-ben az iskola elnyerte a kiválóra minősített Alapfokú Művészetoktatási Intézmény címet, amelyet 2012-ben a grémium újra felülvizsgált és jóváhagyott.

2015-ben az iskola sikerrel pályázott a Regisztrált Tehetségpont címért, amit el is nyert.

Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

.