Kidőlt fák, közlekedési balesetek a rendkívüli idő miatt Vas megyében csütörtökön

MTI

2017.04.20. 17:39

Huszonnyolc esetben vonultak csütörtökön reggel hét óra után a tűzoltók - adta hírül honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtök délután.

Vas megyében a rendkívüli időjárás elmúlt két napján mintegy huszonegy tűzoltó egyesület, öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokság harminc gépjárművel és mintegy száztíz önkéntes tűzoltóval, valamint három hivatásos tűzoltó-parancsnokság 12 gépjárművel és negyvenkét hivatásos tűzoltóval állt készenlétben.

Jellemzően kidőlt fákat és leszakadt faágakat, sérült tetőbádog lemezeket távolítottak el: a szombathelyi, a körmendi, a sárvári hivatásos, a répcelaki, a kőszegi, celldömölki, vasvári és a csepregi önkormányzati valamint a velük együttműködő önkéntes tűzoltó egyesületi tűzoltók.

Az erős viharos erejű szél, a megváltozott útviszonyok a közlekedésben is okozott gondokat. Helyközi járatos busz és egy személygépkocsi csúszott az árokba Bozsok és Kőszegszerdahely között az erős hófúvásban a reggeli órákban.

A szombathelyi hivatásos, a kőszegi önkormányzati, a bozsoki és kőszegszerdahelyi önkéntes tűzoltók az utasokat a buszból és személygépkocsiból kimenekítették, a forgalmi akadályt megszüntették a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával. A balesetben senki nem sérült meg.

Három teherautó szenvedett ráfutásos közlekedési balesetet Egyházasrádócnál a 86-os számú főúton. A körmendi hivatásos tűzoltók két mozgásképtelen kamiont a műszaki segítséggel a főútról a településre segítették. A balesetben senki nem sérült.

Kőszegpatyon és Peresznyén az idősek otthonában az elektromos áramszünet miatt a fűtéshez kapcsolódó keringető szivattyú sem működik. A szombathelyi tűzoltók áramfejlesztő agregátorral táplálják az intézmény elektromos hálózatát, így a fűtés biztosított.

Fotó: 

  • Nagy Imre, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
  • Laktár Tamás, Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság
  • Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
.