Lakástüzek, holttest a lakásban, kigyulladt hétvégi ház

2017.04.18. 09:53

A húsvéti hosszú hétvégén öt tűzesethez és öt műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók.

Április 14., péntek

Tévesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő Sárváron a Mező utcában egy családi házban. A sárvári hivatásos tűzoltók mérgező gázkoncentrációt az épületben nem tudtak mérni, a készülék a lemerülőben lévő elem miatt jelzett a lakóknak.

Nappali szobában csaptak fel a lángok Szombathelyen a 11-es Huszár úton egy háromemeletes épületben. A bútorok tüzét a szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el. A lakásban lakó asszony a tűzben égési sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Csőtörés miatt riasztották a tűzoltókat Szombathelyen a Bem József utcai négyemeletes lakóház harmadik emeleti lakásába. A lakásban nem tartózkodott senki, ezért az egység a bejárati ajtón bejutva a társasház üzemeltetőjének segítségével a meghibásodást elhárította. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

A tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg a lakásban Szombathelyen egy Szent Márton utcai tízemeletes épület hatodik emeleti konyhájában. A szombathelyi hivatásos tűzoltók az égő, füstölgő edényt eltávolították, a tüzet eloltották, a lépcsőházat kiszellőztették. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Április 15., szombat

Hétvégi ház égett a Kőszegdoroszlói szőlőhegyen. A hatvanöt négyzetméteres épület nappalija, konyhája, tetőszerkezete valamint a mellette álló tuják égtek. A kőszegi önkormányzati, a bozsoki, cáki, kőszegszerdahelyi önkéntes és a szombathelyi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével oltották el a tüzet. A beavatkozás közben az épületben egy propán-bután gázpalack felrobbant, egyet pedig a tűzoltók annak felrobbanása előtt kihoztak az égő épületből. A hétvégi házban nem a tűzesetnél tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt.

Április 16., vasárnap

Lépcsőházban építési törmelék és újságpapírok égtek Szombathelyen a Dr. Szabolcs Zoltán utca egyik társasházában hajnalban. A tüzet az épület biztonsági őre kezdte el oltani tűzoltó készülékkel, amit a szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékeztek meg. Az egység a lépcsőházat kiszellőztette, a Katasztrófavédelmi Műveletei Szolgálat helyszíni szemlét végzett a tűzesettel érintett épületben. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Szén-monoxid-érzékelő jelzett Szombathelyen az Éhen Gyula tér egyik társasházának lakásában. A szombathelyi hivatásos tűzoltók és a helyszínre érkező gázszolgáltató szakemberei mérgező gáz jelenlétét nem tudták kimutatni a lakásban, azonban gázszolgáltató a lakás több gázkészülékénél szivárgó földgáz jelenlétét mérte, ezért a gázszolgáltatást azok műszaki felülvizsgálatáig lezárta a lakásban.

Április 17., hétfő

Ajtónyitáshoz kért segítséget a mentőszolgálat Szombathelyen a Brenner Tóbiás körúton egy társasházi lakásba történő bejutáshoz. A lakásba élő emberhez a hozzátartozók sem tudtak bejutni, kapcsolatot telefonon nem tudtak teremteni, ezért mentőt hívtak a helyszínre. Miután a mentőszolgálat szakemberei az egység segítségével a lakásba bejutottak, ott egy elhunyt embert találtak.

Vízszivárgás miatt riasztották a tűzoltókat Szombathelyen a Bem József utcai négyemeletes lakóház negyedik emeleti lakásába. A lakásban nem tartózkodott senki, ezért az egység a vízvezeték főelzáróját elzárta, majd a társasház üzemeltetőjének segítségével és a műszaki mentés ideje alatt hazaérkező lakás bérlőjével a mosógépnél jelentkező műszaki problémát elhárították. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Garázs, a benne tárolt kerti kisgépek, üzemeltetésükhöz használt üzemanyagok és kenőanyagok égtek Katafán az Ifjúság utcában este. A körmendi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a kétszintes családi ház garázsában egy propán-bután gázpalack is felrobbant. A tüzet az egységek két vízsugárral, kézi szerszámok és hőkamera segítségével oltották el. A tűzzel nem érintett szomszédos helyiségekből egy további gázpalackot távolítottak el és helyezték biztonságba a tűzoltók. A tűzesetnél személyi sérülés nem történt.

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

.