Vakvagányok és vámpírfogak a szakmák oladi éjszakáján

2017.04.23. 09:15

Rendhagyó, ugyanakkor figyelemfelkeltő módja a szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban megszerezhető szakmák bemutatásának a tegnapi, éjszakába nyúló, élményközpontú program.

Rendhagyó, ugyanakkor figyelemfelkeltő módja a szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban megszerezhető szakmák bemutatásának a pénteki éjszakába nyúló, élményközpontú program. Az interaktív foglalkozások során a leendő középiskolás diákok saját tapasztalataikon keresztül kaphattak rálátást az egyes szakmák csínjára- bínjára.

A képre kattintva galéria nyílik

A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az idei évben is ötletes és gazdag programkínálattal várta az érdeklődő szülőket, diákokat. Tanári segítséggel ellátogathattak a Langerhans-szigetekre, szívbemarkoló pillanatokon keresztül megtudhatták mi az a 10 százaléknyi különbség, ami a sertést az embertől megkülönbözteti. Megtapasztalhatták, milyen érzés, amikor valamelyik érzékszervünket nélkülöznünk kell, vagy épp a hangunkat kiiktatva, némán próbáljuk megértetni magunkat. Kipróbálhatták, sikerül-e szájjal vagy lábbal csendéletet festeniük vagy tudnak-e úgy lepedőt cserélni, hogy társuk az ágyban fekszik? A vállalkozó szelleműek készíthettek ajándéktárgyakat textilből, gyurmából, gipszből, viaszból. A vámpír meséken megedzettek akár riogatásra kiválóan alkalmas vámpírfogakat is!

Szép számmal várták ki türelmesen sorukat Gedeon bácsi tanoncainak tanácsaiért, de sokan jelentkeztek szépészeti átalakításra és a korhű, abroncsos-, turnürös ruhák felpróbálására is.

Akik pedig  a szakmakínálati forgatagban elfáradtak, frissítő masszázzsal pihenhették ki magukat.

A színvonalas szakmai kínálat mellett attraktív kísérőprogramokból válogathattak az intézménybe betérők: képzőművészeti és divattörténeti kiállítás és filmvetítés is gazdagította a lehetőségeket.

Jó hangulatú, tapasztalatokban bővelkedő este volt!

Galéria

.