A hétvége mérlege: három tűzeset és három műszaki mentés

2017.05.29. 10:15

Átlagosan alakult a hétvége Vas megyében. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója.

Péntek

Csőtörés következtében másfél méter magasan álló vizet kellet eltávolítani egy családi ház pincéjéből Sárváron a Széchenyi István utcában. A vizet a sárvári hivatásos tűzoltók a ház áramtalanítása után a vízmű szakembereivel két szivattyúval távolították el. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Hulladékszállító teherautó tolatott villanyoszlopnak Rábahídvégen. Az ütközés következtében a jármű hátulján a fellépőn álló munkásember és a közvilágítási betonoszlop sérült meg. A vasvári önkormányzati tűzoltók a balesetnél a súlyosan sérült mozgatásban segítettek a mentőszolgálat szakembereinek, akit kórházba szállítottak.

Elektromos mopedautó gyulladt ki és terjedt át a tűz a mellette álló másik elektromos mopedautóra Celldömölkön, a Tó utcában egy csarnoképületben késő este. A tüzet a celldömölki önkormányzati és a sárvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el, majd az épületet ventilátorral kiszellőzették. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Szombat

Száraz fű és aljnövényzet égett mintegy ötszáz négyzetméteren Nemeskeresztúron a Petőfi utcában. A tűz oltását a tulajdonos kezdte meg, a sümegi és jánosházi önkéntes tűzoltók pedig kézi szerszámok segítségével fejezték be. A tűzesetnél személyi sérülés nem történt.

Fűzfa tíz méteres ága törött le Csepregen, a Taksony utcában a parkban. A csepregi önkormányzati tűzoltók a faágat motorfűrésszel feldarabolták, a korhadt, száraz, veszélyes fát körbe kordonszalagozták a városgazdálkodási feladatokat ellátó cég további intézkedéséig. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Vasárnap

Két vonatpótló autóbusz ütközött Celldömölk és Mersevát között. Az első busz műszaki hiba miatt és a motortér füstölése miatt állt meg, amikor a mögötte haladó autóbusz ütközött vele. A közlekedési balesetben nem sérült meg senki, a helyszínre vonuló pápai hivatásos és celldömölki önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét végzett. A műszaki mentés ideje alatt a közlekedés fél útpályán szünetelt.

Fotó: Sütő László, Vas KMSZ

.