A nő jogosítvány nélkül, ittasan vezetett, a férfi motorozás közben lepihent az árokparton

2017.05.10. 10:03

Két esetben merült fel a gyanú az elmúlt huszonnégy órában Vas megyében, hogy a jármű vezetője alkohol fogyasztását követően ült volán mögé.

Illusztráció. Fotó: Alon-archív

Egy, a Szelestey utcába kihelyezett közúti jelzőtábla figyelmen kívül hagyása miatt állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő helyi asszonyt a rendőrök a megyeszékhelyen. Az intézkedéskor kiderült, hogy a jármű vezetője nem rendelkezik érvényes vezető engedéllyel, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott. Vele szemben ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárás indult.

Egy, az út szélén fekvő férfit igazoltattak a rendőrök Celldömölk térségében. A helyi férfi elmondta, hogy segédmotoros kerékpárjával közlekedett, mielőtt lepihent az árokparton. A motorossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért ellene ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Forrás: police.hu

.