Hirdetés

Ammónia szivárgott, tűzhelyen felejtett étel égett Vas megyében

2017.05.08

Négy tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók hétvégén. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója.

Hirdetés

Kecske esett egy fedetlen, hat méter mély kútba Hosszúperesztegen az Árpád utcában május 5-én délután. A hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók az állatot tűzoltó létra segítségével kimentették, majd a kutat befedték a további balesetveszély elkerülése miatt. A balesetnél személyi sérülés nem történt.

Fémvágó berendezés porelszívójának szűrőbetétjei égtek Szombathelyen egy fémipari cégnél május 5-én. A tüzet a szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el, majd az üzemcsarnokot kiszellőztették. A tűzesetnél senki nem sérült meg.

Ammónia szivárgott egy rábasömjéni üzem hűtőrendszeréből az üzem csarnokában május 6-án délután. A sárvári hivatásos tűzoltók, a Katasztrófavédelmi Mobil Labor és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiérkezése előtt a dolgozók a csarnokot elhagyták, a hiba elhárítását helyi szakemberek végezték el tűzoltói segítséggel és biztosítással. Az ammónia szivárgás okainak kiderítése céljából a Katasztrófavédelmi Mobil Labor helyszíni szemlét végzett. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Szén-monoxid jelző műszer szólalt meg Bükön a Petőfi Sándor utcában május 6-án. A csepregi önkormányzati tűzoltók mérése igazolta a mérgező gáz jelenlétét, de az önkormányzati lakásban lakó négy ember nem sérült az eset kapcsán. A lakás kiszellőzetése után a bérlők visszamehettek, lakosságvédelmi intézkedésre sor nem került.

Üzemanyag folyt körülbelül ötven négyzetméteren az úttestre egy parkoló autóból Sárváron a Nádasdy Ferenc utcában május 7-én. A sárvári hivatásos tűzoltók és a közút kezelője az útpályát közösen megtisztította, a csúszásveszélyt megszüntette, az esetnél személyi sérülés nem történt.

Villanyóra szekrényben keletkezett füstölés és izzás Gencsapátiban a Kőszegi utcában május 7-én. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakóház áramtalanításával a füstölés és izzás megszűnt, az egységnek beavatkozni nem kellett. A tűzesetnél személyi sérülés nem történt.

Tűzhelyen felejtett étel égett tegnap Körmenden, a Bartók Béla lakótelep egyik társasházának földszinti lakásában. Az ott lakó asszony füstmérgezést szenvedett, őt a mentőszolgálat szakemberei kórházba szállították. A tüzet a körmendi hivatásos tűzoltók oltották el, majd kiszellőztették a lakást.

Betegmozgatáshoz kért segítséget tegnap a mentőszolgálat Szombathelyen: a hivatásos tűzoltók a Jászai Mari utca egyik négyemeletes lakóházában segítettek lehozni egy beteget hordágy segítségével a harmadik emeleti lakásból, akit aztán a mentők kórházba szállítottak.

Fotó: Szombathely HTP