Érmekkel tértek haza a szombathelyiek a Diákolimpia Tornáról

2017.05.03. 15:09

Kiválóan szerepeltek a szombathelyi diákok a Diákolimpia Torna döntőben Budapesten.

Április 29-30-án rendezték meg a 2016/2017. tanévi Torna Diákolimpia „B” kategóriás országos döntőt, amelynek a budapesti Tornacsarnok adott otthont. A Diákolimpia a legrangosabb iskolai sportverseny hazánkban, mely idén ünnepli a 30 éves jubileumát.

Az egyik bolyais versenyző. A kép forrása: Bolyais Szülők Egyesülete Facebook-oldal

A hétvégén az Istvánmezei úti tornacsarnokban mérkőztek meg egymással azok a legjobb általános és középiskolás tornászok, akik torna sportágban nem „A” kategóriás igazolt versenyzők. Az I.-IV. korcsoportban lány és fiú versenyek, a V-VI. korcsoportban lány és fiú kezdő és haladó versenyek zajlottak. A leány versenyeket talaj, ugrás, gerenda, felemás korlát szereken rendezték, a fiúk pedig ugrásban, talajon, gyűrűn, kapáslovon, nyújtón és korláton mérték össze tudásukat, mindkét nem korosztálytól függően más szereken.

A Nagy Lajos Gimnázium csapata

A lányok V-VI. korcsoportos haladó csapatversenyében a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak, a korcsoport egyéni versenyében pedig Nardai Borbála is 1. lett. Ugyanennek a korcsoportnak a kezdő csapatversenyében a 2. helyet szerezte meg a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola.

Bolyais helyezettek. A kép forrása: Bolyais Szülők Egyesülete Facebook-oldal

A lányok II. korcsoportos csapatversenyében a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola 3. helyezett lett, ugyanennek a korcsoportnak az egyéni versenyében az iskola tanulója, Németh Viola az 1. helyet szerezte meg.

A két nap során összesen 720 gyerek, vagyis 120 csapat versenyzett. A torna Diákolimpián összesen kb. 2200 gyermek indult el ebben a tanévben.

.