Ilona néni 103 éves

2017.05.10. 07:54

Szombathelyi hírek az elmúlt napokból, amelyekről talán lemaradt.

Dr. Fekete Lajosné, született Vigh Ilona, Rumban látta meg a napvilágot 1914. május 6-án. Életét Szombathelyen élte, ahol nyugdíjazásáig adminisztratív munkakörben dolgozott. Férjével, dr. Fekete Lajos jogásszal békében és boldogságban éltek egészen a férfi 1978-ben bekövetkezett haláláig. Gyermekük sajnos nem született. Legrégebbi barátnőjét, aki egy időben munkatársa is volt a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Vas Megyei Szervezeténél, 50 éve ismeri, szereti és tiszteli. Rendszeresen látogatja, az ünnepi köszöntésén is mellette volt.
2010-ben egészségi állapota meggyengült és hosszú kórházi kezelésre szorult.
2011. szeptember 27-én költözött be a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézetbe. Csendes, barátságos természetének köszönhetően hamar beilleszkedett az otthon életébe. Szobatársaival és az ápoló-gondozó személyzet tagjaival is kedves, türelmes és együttműködő. Mindig minden segítséget mosolyogva megköszön.
Fekete Lajosnét 103. születésnapján Puskás Tivadar polgármester is köszöntötte.
szombathely.hu. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

450 pályamunka érkezett a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény alkotó pályázatára. „Az én családom” címmel várták a rajzokat. A bölcsődéstől a középiskolás korosztályig közel 30 pályázót jutalmaztak a Szociális hét keretében az Agora Művelődési és Sportházban.
szombathely.hu. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

A Művelődési és Sportház adott otthont a 21. Szociális hét ünnepélyes megnyitójának. 
A megnyitón Veresné Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkára tartott előadást a családokat támogató programokról és a családi védőháló fontosságáról.
szombathely.hu. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Idén is megrendezték a Markusovszky Lajos-emlékünnepélyt. A kórház névadójáról dr. Plander Márk adjunktus, a Tudományos Bizottság titkára emlékezett meg, majd az ünnepség résztvevői megkoszorúzták Markusovszky Lajos szobrát.
Ezt követően a Romhányi Teremben dr. Iványi János osztályvezető főorvos bevezető gondolatai után prof. dr. Matolcsy András, a Semmelweis Egyetem I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetének egyetemi tanára Patológia oktatása a mai orvosképzésben - Romhányi professzor nyomdokain címmel tartott előadást.
szombathely.hu. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Legutóbb a Barátság óvodában adtak át Ovi-Sport pályát.
szombathely.hu. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

 

.