Rendőri ellenőrzésbe futott egy osztrák férfi Nardánál, a börtönben kötött ki

2017.05.22. 08:31

Az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei Vas megyéből - a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggeli összefoglalója.

A 89-es számú főútvonal nardai leágazójánál ellenőriztek a rendőrök egy tehergépkocsit és annak osztrák vezetőjét. Mivel az intézkedés során kiderült, hogy a 60 éves férfit a Szombathelyi Törvényszék ittas vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt fogházbüntetésre ítélte, elfogták és átadták a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak.

Illusztráció. Fotó: Varga György (MTI)

Vasváron pedig egy, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság által garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözés alatt álló zalaegerszegi lakost fogtak el a helyi körzeti megbízottak. A 22 éves nőt előállították és kihallgatták.

Egy személygépkocsival közlekedő megyehídi lakos haladása során letért a menetiránya szerinti bal oldali útpadkára, majd egy lakóház kapujának csapódott Pecölben. A vezetővel, egy 25 éves férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért vele szemben – járművezetői engedélye elvétele mellett – ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A Sárvári Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök a megyeszékhelyen. Az intézkedés során a 40 éves férfi a vezetői engedélyét nem tudta átadni, mivel azt nem tartotta magánál. Továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

.