Szén-monoxid-érzékelő jelzett Szombathelyen

2017.05.22. 10:35

Négy tűzeset és egy műszaki mentés a hétvégi mérleg Vas megyében. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója.

Péntek

Fa ága törött le és veszélyeztette az embereket és a templom tetőszerkezetét Vönöckön. A celldömölki önkormányzati tűzoltók alpintechnikai módszerrel és motorfűrésszel a letört ágat eltávolították, a veszélyt megszüntették. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Szombat

Golfpályán erdősáv aljnövényzete égett mintegy két hektáron Bükön a Golf utcában. A tüzet a csepregi önkormányzati, a szombathelyi és sárvári hivatásos, valamint a horvátzsidányi és répcevisi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával öt vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották el három óra alatt. A tűzesetnél személyi sérülés nem történt.

Vasárnap

Szén-monoxid-érzékelő jelzett vasárnap Szombathelyen, a Szűrcsapó utca egyik társasházi lakásának a fürdőszobájában, ahol gázüzemű vízátfolyós berendezés üzemelt. A szombathelyi hivatásos tűzoltók nem tudták kimutatni a mérgező gáz jelenlétét, azonban a gázszolgáltató a gázszolgáltatást a készülék műszaki felülvizsgálatáig ideiglenesen megszüntette. A mentőszolgálat a lakásban élő négy ember közül egy gyermeket kórházba szállított.

Fa dőlt egy személygépkocsira Tömörd külterületén. A csepregi önkormányzati tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták, a gépjárműről és az úttestről eltávolították. A műszaki mentés ideje alatt a közlekedés fél útpályán szünetelt. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött, majd az árokba csapódtak Jánosháza és Keléd között. Az ütközés következtében az autókban utazó hat emberből ketten súlyosan, hárman könnyű sérüléseket szenvedtek, akiket a mentőszolgálat kórházba szállított. A járműveket a jánosházi önkéntes és a sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították. A műszaki mentés ideje alatt a közúti forgalom mindkét útpályán szünetelt.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

.