A 95 éves Takács Istvánnét köszöntötte a polgármester Szombathelyen

2017.06.12. 15:47

Takács Istvánnét 95. születésnapja alkalmából köszöntötte Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere hétfőn.

A polgármester egy-egy ilyen alkalommal átadja a miniszterelnök szépkorúaknak - azaz a kilencven évnél idősebbeknek szóló - oklevelét, és virággal gratulál az ünnepeltnek.

Takács Istvánné Budapesten született. Édesanyja háztartásbeli volt, édesapja kereskedő, aki férfiszabóként dolgozott. Gyermekkorától Szombathelyen élt, nagyszülei nevelték, nem szerette Budapestet. Az általános iskola után 3 műszakban, a pamutiparban szövőnőként dolgozott. Nem tanult tovább, bár édesanyja nagyon szerette volna. Szombathelyen maradt, hogy nagyszüleinek segítsen. Férje elektrikusként az ÉDÁSZ-nál dolgozott. Korán megözvegyült, 1972-től nyugdíjas.

H ázasságából 4 gyermek (2 lány és 2 fiú) született: István 1948-ban, az 1949-ben született leánygyermek csecsemőkorában elhunyt, Márta 1951-ben, Gábor pedig 1954-ben. 3 gyermeke Szombathelyen él. Gyermekei rendszeresen látogatják, segítik. Ellátását főfoglalkozású gondozónő segíti.

Nagyon szeretett varrni, sokat olvasott. Szeretett kertészkedni, egészségi állapota miatt azonban már nem tud tevékenykedni a kertben. Nagy örömmel töltötte el, hogy gyermekei a napokban virágokkal ültették tele a kiskertet. Az unokák közül van, aki külföldön él, de az itthon élő családtagokkal az ünnepeket, névnapokat, születésnapokat megünneplik, ami nagy boldogságot tölti el.

Forrás: szombathely.hu. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Galéria

.