A Premontrei gimnáziumban hagyománnyá vált, hogy minden tanévben egy csodálatos mozaikot készítenek az ott tanulók.

Ezek a meseszép alkotások amellett, hogy a diákoknak pihentető kikapcsolódás a hosszú koncentrációt igénylő órák után, családiassá és vidámabbá varázsolja az iskolában eltöltött mindennapokat.

Azért, hogy a beteg gyerekeknek is szebbé tegyük a kórházi légkört, intézményünk az idei évben harmadik alkalommal adományozott mesejelenetet ábrázoló mozaikképet a szombathelyi kórháznak. A visszajelzések alapján az ott dolgozóknak, a lábadozó gyerekeknek és szüleiknek is nagy örömöt szereznek az alkotások.

Gimnáziumunk örömére szolgál ez a tapasztalat, mert a diákoknak és a segítő tanárnőnek sok munkaórája van benne. Ez nem csoda, hiszen egy ekkora mozaik elkészítéséhez rengeteg idő, és még több türelem szükséges. Az előkészületeket már rögtön év elején, szeptemberben megkezdik, hogy időben, a nyári szünet előtt átadhassák a végeredményt.

A diákok izgatottan várják a rajzórákat, hogy folytathassák a mozaik készítést. Rengeteg diák, egy egész évfolyam dolgozik serényen, évről-évre a nagyszabású projekten, és mindenki kiveszi a részét, hogy együtt haladhassanak. Reméljük, hogy a hagyomány folytatódik és még sok-sok gyereknek tehetjük vidámabbá a napjait újabb mozaikokkal.

Kovács Kornélia. Fotó: Czika László

Galéria

.