Helyszíni beszámoló: Megnyitotta kapuit a 23. Volt Fesztivál

2015.06.30. 15:59

Sajtóbejáráson tekintettük meg az idén is több újdonságot tartogató rendezvényt.

2015-ben sem hiányoznak majd a világsztárok a tudósító szerint legszerethetőbb magyar zenei eseményről, a soproni VOLT Fesztiválról. A kétszáz fellépő között itt lesz a Motörhead, David Guetta, John Newman vagy a Slash, míg a hazai pop-rock zene krémje a Tankcsapdától Ákoson át a Wellhellon keresztül a Halott pénzig.

Megnyitotta kapuit a 23. Telekom VOLT Fesztivál

Sokan már berendezkedtek

A rendezvény helyszíne idén is a Lővér kemping, mely gigantikus méretével és árnyas fáival komfortos, praktikus és barátságos, egyszóval kiváló otthona a fesztiválnak. A nagyszabású esemény kedd délelőtt vette kezdetét, ám előtte a sajtó képviselőinek (közel 50 fő) lehetőségük adódott még a vendégek zömének megérkezése előtt körbejárni a terepet a fesztivál főszervezőivel, Lobenwein Norberttel és Fülöp Zoltánnal, valamint Fodor Tamás polgármesterrel és Simon István alpolgármesterrel együtt.

Megnyitotta kapuit a 23. Telekom VOLT Fesztivál

A kemping a várakozásokkal ellentétben már nem volt teljesen kihalt, sőt rengetegen sátraik felállításával is elkészültek megérkezésünkkor. Ugyanis olyan sokan érkeztek a délelőtt folyamán, hogy jóval a tervezett nyitási idő előtt megkezdték a beléptetést. Csak a mai napon 10-12 ezer látogatóra számítanak a szervezők.

Megnyitotta kapuit a 23. Telekom VOLT Fesztivál

A fesztivál szó szerint színesedett tavaly óta

A korábbról ismerős sátrak, színpadok és büfék mellett több újdonsággal is készültek a fesztiválozóknak, ilyen az infótorony, a Poncichter Negyed kibővülése, a VOLT Art, vagy a legnagyobb dobás, nevezetesen, hogy a két nagyszínpadot egymással közvetlenül szemben állították fel.

Megnyitotta kapuit a 23. Telekom VOLT Fesztivál

A nagyszínpad

A szálláslehetőségeket extra szállásokkal szintén bővítették. Az egyik lehetőség (ha nem akarunk sátorban aludni) az úgynevezett kapszulahotel, vagyis egy hatalmas kamionszerűség, benne kétszemélyes „kapszulákkal”. Itt egy éjszaka 5000 forintba kerül fejenként, s még mindig van benne szabad férőhely, ha még nem találtunk magunknak szállást. A másik opció az a 18 darab konténerszálloda, mely igazán kényelmessé teheti az ottlétet, feltéve, ha ki tudjuk érte fizetni a 40 eurót éjszakánként (fejenként).

Megnyitotta kapuit a 23. Telekom VOLT Fesztivál

A kapszulahotel

Az ártáblákat végignézve kijelenthető, hogy az árak tavaly óta nem nagyon emelkedtek, de persze azért így is mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni, ha a helyszínen akarunk jóllakni. Pl.: sima lángos 600 forint, fél liter üdítő 390 forint, egy koktél 1340 forint, egy szelet sajtos pizza 500 forint, egy hamburger 1000 forint, míg egy sima gofri 400 forintba kerül. A fesztiválon készpénzzel ezúttal sem, csak a FestiPay, vagy az OTP PayPass kártyával vásárolhatunk.

Megnyitotta kapuit a 23. Telekom VOLT Fesztivál

A Telekom nagyszínpad, a Poncichter negyed, a Jana színpad, a szállások és a nagyszínpadok végiglátogatása után bizton állítható, hogy a 2015-ös VOLT hozza majd a korábbi évek színvonalát, s a kilátogatók egy szuper rendezvénynek lehetnek majd szem- és fültanúi.

 

Galéria

.