Hende Csaba nyitotta meg a hadijátékokat a Savaria Karneválon

2010.08.22. 07:33

A rómaiaktól tanulni annyi mint közös európai múltunkból tanulni - hangoztatta köszöntőjében a honvédelmi tárca vezetője.

Hende Csaba

Hende Csaba honvédelmi miniszter nyitotta meg a hadijátékokat a Szombathelyen zajló Savaria Történelmi Karneválon szombaton; a szervezők vasárnap estig legalább 120 ezer látogatót várnak.

A miniszter fogadta a felsorakozott légiók üdvözlését, majd megtekintette az ókori hagyományőrzők alaki gyakorlatát. A minisztert a XV. Alollinaris Legio parancsnokaként díszes vértbe öltözve Ipkovich György, Szombathely szocialista polgármestere kísérte a tisztelgő légiók elé.

Hende Csaba
 

Rómait játszani annyit tesz, mint európait és magyart játszani. A rómaiaktól tanulni annyi mint közös európai múltunkból tanulni - hangoztatta köszöntőjében a honvédelmi tárca vezetője, aki Szombathely 2-es számú egyéni országgyűlési választókerületének országgyűlési képviselője is.

Szombathelyen, a hajdani Savariában a történelem nem csak tanít, de közösséget is teremt a városban, egy értékes és gazdag program segítségével - fűzte hozzá.
A Ferences-kertben lévő Történelmi Témaparkban ezután hadi bemutatók sorát láthatta a közönség, a római katonák gyakorlatozását a kelta csapatok bevonulása követte.

A Savaria Történelmi Karnevál fénypontja a szombaton este nyolc órakor kezdődő fáklyás jelmezes felvonulás, több száz résztvevővel.
A szervezők becslése szerint vasárnap estig legalább 120 ezer látogatót várnak a karneválra.
 

.