Hirdetés

Herczeg pincészet – ahol a tradíció és az ifjúság lendülete találkozik

2015.04.27. 11:33

A család generációk óta borászkodik a Gaas (Pinkakertes) melletti szőlőhegyen.

„Fantasztikus kezdeményezés a Bortavasz, hiszen nemcsak azoknak kínál kiváló lehetőséget a dél-burgenlandi borokkal való ismerkedésre, akik ennek a nemes italnak már régen elkötelezett hívei. Fő előnyét éppen abban látom, hogy a borral még csak most ismerkedőket, vagy akár csak most ismerkedni készülőket is meg tudjuk így nyerni mind a minőségi bornak, mind pedig ennek a nagyszerű borvidéknek. Külön öröm, hogy egyre több magyar vendéget köszönthetünk itt – hagyományosan ugyanis az itt termett borok állandó szereplők voltak a Vas megyeiek asztalán – legyen szó akár családi összejövetelekről, akár a vendéglők kínálatáról” – foglalja össze véleményét a Bortavaszról Ronald Herczeg, a Herczeg családi pincészet vezetője és tulajdonosa.

A család generációk óta borászkodik a Gaas (Pinkakertes) melletti szőlőhegyen, ahol a borászatról szóló első írásos emlékek a 15. századból származnak. A minőségi borászati munkát a jelenlegi borosgazda, Ronald Herczeg édesapja alapozta meg.

Herczeg pincészet – ahol a tradíció és az ifjúság lendülete találkozik

Ronald egészen fiatalon szeretett bele a szőlőbe, kiskamaszként készítette első borát. Keze alatt kezdettől fogva minőségi borok születnek az öt hektárra növelt birtokon, és a hagyományok ápolása mellett nem idegen tőle a modern borászat, az izgalmas útkeresés sem.

Herczeg pincészet – ahol a tradíció és az ifjúság lendülete találkozik

Feleségével, Melanieval pár éve határozták el, hogy intézményesítik a vendéglátás iránti szenvedélyüket. Ekkor alapították a kis hegyi borozót, vagy ahogy a határ túlsó oldalán mondják, buschenschankot – amelybe izgalmas ötleteik mellé bizony szívüket-lelküket is belecsempészték, hogy a vendég a lehető legjobban érezze magát.

Herczeg pincészet – ahol a tradíció és az ifjúság lendülete találkozik

Örömmel és szeretettel várnak minden kedves vendéget – akár egy kiadós házi finomságokból álló kóstolóra, akár egy (két, három...) pohár kiváló minőségű borra. Bíznak benne, hogy leendő vendégeikből is törzsvendégek lesznek, akik nemcsak szeretik a bort, de értenek is ehhez a nemes italhoz. A buschenschankban természetesen lehetőség van termelői áron megvásárolni a hegy levét.

A hangulatos hegyi borozó természetesen a Bortavasz alkalmával is nyitva áll. A rendezvényre szóló jeggyel érkezők öt különféle bort kóstolhatnak ingyenesen május első hétvégéjén.

Herczeg pincészet – ahol a tradíció és az ifjúság lendülete találkozik

A buschenschankok jellemzően időszakosan, Dél-Burgenlandban általában évente 3-5 alkalommal vannak nyitva. Herczegék 2015-ben a következő napokon várják vendégeiket:

április 30. – május 3.

május 14 – 17.

július 3 – 12.

augusztus 21 – 30.

október 9 – 11., 16 – 18.

november 5 – 8., 11 – 15.

december 4 – 8.

További információ:

+36 20 456 6978

http://www.weinherczeg.com

Keresse Herczegéket a facebookon is:

https://www.facebook.com/pages/Wein-Herczeg