Hirdetés

Herényi Virágút nyári kánikulában (képgalériával)

2012.04.29. 23:10

Amíg tavaly gyakorlatilag elmosta a rendezvényt az eső, addig az idén a kora nyári kánikula volt a meghatározó körülmény. Képek.

Hirdetés

Herényi virágút

Amíg tavaly gyakorlatilag elmosta a rendezvényt az eső, addig az idén a kora nyári kánikula volt a meghatározó körülmény. Képek.

Amíg tavaly gyakorlatilag elmosta a rendezvényt az eső, addig az idén a kora nyári kánikula volt a meghatározó körülmény.

A kontinentális éghajlat egyik jellemzője, hogy az időjárás olykor meghökkentő szélsőségeket produkál.

Tavaly például csak úgy tudtunk végigmenni a szél és eső verte Herényi Virágúton, hogy esernyővel védtük a fényképezőt.

Most vasárnap erre nem volt gondunk: amikor délután 4 óra felé a Béke tér környékén parkolót találunk, az autó hőmérője 31 fokot mutat.

Herényi Virágút

Mindettől függetlenül a virágút – amely Szombathely egyik legnagyobb és legsikeresebb rendezvényévé nőtte ki magát az elmúlt évtizedben – nagyjából a korábban megismert formáját hozta.

A legnagyobb felhozatal most a környékbeli kertészetekben nevelt virágok (muskátli, petúnia, begónia, árvácska stb.) volt, de szép számmal képviseltették magukat az egyre népszerűbb mediterrán (leander, citrusfélék stb.) és sziklakerti növények, megtoldva zöldségpalántákkal, kaktuszokkal.

Herényi Virágút

A kiegészítő árusok egyik része a házias jellegű ételekkel, a kézműves-termékkel, míg mások kommersz vásári szolgáltatásokkal és árukkal célozták meg a vevők szívét és pénztárcáját. (A vendéglátói árak nem szaladtak el, de az öt perces gyerekugrálásért 500, a 3 perces dodzsemért 600 forinton más kissé megemelkedett a szemöldökünk.

Herényi virágút

És ha már árak: nagy szórást tapasztaltunk például a növények között. A mi vásárfiánkat, egy virágzó, évelő fűfélét az első árusnál 550 forintért láttuk, de második helyen már csak 290 volt, amit aztán sikeresen lealkudtunk 250 forintra.

Ugrás a képgalériára!
 

.