A hosszú hétvégén számos Vas megyei program közül válogathatunk. 

A kellemes tavaszi időjárás kedvez a szabadtéri programoknak. Nézzük meg milyen kínálatból  válaszhatunk:

PÉNTEK

Reptéri majális

A repülőklub idén majáliskor is szívesen látja a 100 éves reptérre kilátogatókat. Lesz vendéglátás, repülő bemutatók és ki is lehet próbálni, milyen a levegőbe - közölte lapunkkal Erdős Zoltán, a Szombathelyi Repülőklub titkára. A repülőtér a hosszú hétvégén - hacsak közbe nem szól az időjárás - minden nap 10 és 19 óra között lesz nyitva, pénteken dél körül egy Boeing 737-es is tiszteletét teszi, igaz, csak alacsonyan átrepülve, mert a monstrum leszállni nem tud a szombathelyi reptérre.

Majális Bükön

A Pannon Cigányzenekar zenés ébresztőjével indul a majális, amelyre zenés, táncos és sportprogramokkal várják a szervezők az érdeklődőket. Lesz például Unique koncert, tűzzsonglőr műsor, ingyenes felfújható csúszda kicsiknek és nagyoknak, a programok ideje alatt kirakodóvásár, büfé, kézműves foglalkozás és arcfestés. A részletes programért kattintson ide!

Helyszín: Bük, Sportcentrum (Széchenyi u.)
A rendezvényeken való részvétel díjtalan!

 

Velencei-tavi hal-, vad-, bor- és pálinkafesztivál 

Kicsit távolabb, Agárdon, a Velencei tó-partján négynapos fesztivál indul a halak, vadak, borok és a pálinka jegyében.A sportaktivitások sokszínűségét felvonultató egész napos programok mellett a nagyszínpadon Palya Bea, a Csík zenekar, a Piramis és a Besh o droM és még sokan mások. A hagyományok szerint nagyszabású vásár várja a látogatókat. A részletes programért kattintson ide!

Nyitnikék: sárvári majális és I. sárvári piknik 

A majális a Sárvári Koncertfúvós Zenekar zenés ébresztőjével indul, majd a civil szervezetek májusfa állításával folytatódik. Délben a Várparkban lesz piknik, ahova közös ebéddel, "pokróc és piknikkosár szépségversennyel", koncertekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A részletes programért kattintson ide!

Szombathely: retro majális veterán autókkal

Az Old-Timer egyesület idén is megtartja retro majálisát Szombathelyen, amelyen szebbnél szebb veteren autók és motorok vonulnak fel.

9:00 gyülekezés a Kálvária utcában
10:00 felvonulás kezdete
(A megjelenés feltétele az alkalomhoz illő dekoráció!)

 

XII. Szombathelyi Tánc Világnapi rendezvény

A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét egész napos táncos- és zenés programokkal várják az érdeklődőket Szombathely Fő terén. A balettől a néptáncig, 3 helyszínen folyamatosan láthatja ország-világ, hogy miért is nevezik a tánc fővárosának Szombathelyt. Ezen a napon valamennyi táncos megmozdul, megmutatva, hogy városunk művészeti életének legjelentősebb ága az övék. A program Balkan Fanatik koncerttel zárul. A részletes programért kattintson ide

Május 1. Fesztivál

A fesztivál 9:00-kor kezdődik táborveréssel, majd a környékbeli hagyományőrző egyesületek, illetve a honvédség bemutatóival folytatódik. Napközben zenés, táncos mulatságon és sportprogramokon vehetnek részt az ide látogatók. A program Slágerpartyval zárul. A részletes programért kattintson ide!

Vép: Talicska Rally

Május elsején talicska majálist tartanak Vépen. A verseny 10:00-kor indul a Vépi Művelődési Ház elől. A feladat nem más, mint a fő stratégiai pontokat érintve, azokon egy-egy sört efogyasztva, minél hamarabb célba érni. Ezt követően indul a "bolondos felvonulás", amely utolsó állomása a sportpálya, ahol sörrel, virslivel, szabadtéri játékokkal várják az érdeklődőket. A részletes programért kattintson ide!


SZOMBAT

Nyitnikék: sárvári majális 

A sárvári arborétumban délután 15:00-kor dalos sétára várják a szervezők az érdeklődőket, de lesz még "játékos kincskeresés", főzés és kóstoltatás Janits Szabó Virággal. A nap zárásaként az Arum Melati Indonéz Tánccsoport lép fel az öreg platánok tövében. A részletes programért kattintson ide!

Velencei-tavi hal-, vad-, bor- és pálinkafesztivál 

Kicsit távolabb, Agárdon, a Velencei tó-partján négynapos fesztivál indul a halak, vadak, borok és a pálinka jegyében.A sportaktivitások sokszínűségét felvonultató egész napos programok mellett a nagyszínpadon Palya Bea, a Csík zenekar, a Piramis és a Besh o droM és még sokan mások. A hagyományok szerint nagyszabású vásár várja a látogatókat.A részletes programért kattintson ide!


VASÁRNAP

X. Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő Döntő

8.30-8.40 Megérkezés, regisztráció
8.40-8.50 Megnyitó
8.50-9.50 Elméleti feladat megoldása
9.50-10.30 Felkészülés a horgászversenyre
10.30-12.30 Halfogó verseny
12.30-13.30 Értékelés
13.30 Eredményhirdetés, díjátadás
 
Helyszínek:
-Elméleti vetélkedő döntő (Tóvendéglő Különterem)
-Horgászverseny (Szombathelyi Csónakázó-tó

 

Anyák napja: közös virágültetés lesz a Savaria Múzeum kertjében

A Születés Hete 2015 országos programsorozathoz kapcsolódva Anyák napja délutánján a Savaria Múzeum kertjében 16:00 órakor virágültetést szerveznek. Minden édesanya, nagymama annyi virágpalántát ültethet, ahány gyermeke, illetve unokája van. A virágültetésen első alkalommal adják át a Vasi Vándorbölcsőt. A részletes programért kattintson ide!

Nyitnikék: sárvári majális 

Ünnepélyes megnyitóval kezdődik az Anyák napi műsort Sárvár Fő terén. Fellép a Bozsodi Quartett, a Zabszalma együttes, a Sárvári Néptánckör és Sajcz Gábor. A részletes programért kattintson ide!

Velencei-tavi hal-, vad-, bor- és pálinkafesztivál 

Kicsit távolabb, Agárdon, a Velencei tó-partján négynapos fesztivál indul a halak, vadak, borok és a pálinka jegyében.A sportaktivitások sokszínűségét felvonultató egész napos programok mellett a nagyszínpadon Palya Bea, a Csík zenekar, a Piramis és a Besh o droM és még sokan mások. A hagyományok szerint nagyszabású vásár várja a látogatókat. A részletes programért kattintson ide!

.