Mutasd a tenyered, megmondom, ki vagy! Kézformák és személyiségek

2013.12.07. 19:47

Azt mondják, a négy kéztípus négy személyiségtípusra utal. Hétvégi tudomány.

Azt mondják, a négy kéztípus négy személyiségtípusra utal. Hétvégi tudomány.

Hogy mennyi az igazságtartama van a tenyérből, lábujjakból, kézfejformából történő messzemenő következtések levonásának, abban nem vagyunk biztosak, de hogy szórakoztatóak, az biztos.

A hétvégi tudomány jegyében elöljáróban elmondjuk, hogy az újabb kori kézelemzés egyik legismertebb figurája, az ír William John Warner (Cheiro) hétféle kézformát különböztet meg az 1894-ben kiadott Palmistry: Language of the Hand című könyvében. (A könyv  máig népszerű olvasmány.)

A tenyértudósok újabban egyszerűsítenek, és négy fő típusra redukálták a választékot, egyben összekötötték azokat a négy őselemmel.

Föld kéz

föld kézHogyan ismerjük fel?
Széles, négyzet formájú tenyér, rövid, tömpe ujjak. Négyzetes körmök, durva tapintású bőr, sok redővel. Színe vöröses, kevés, de mély  barázdák.

Akinek ilyen van:
Két lábbal a földön álló, gyakorlatias személyiségek. A szellemi értékeknél többet jelentenek számukra a testi, anyagi dolgok. Szeretnek a szabadban dolgozni. Megbízhatóak, hagyománytisztelők és jellemzően szkeptikusak a tenyérjóslással kapcsolatban. Rossz tulajdonságaik közé tartozik a türelmetlenség. Nem szeretik, ha kritizálják őket, ugyanakkor hajlamosak néha buta hibákat elkövetni.

Levegő kéz

levegő kézHogyan ismerjük fel?
Négyzet vagy téglalap alakú tenyér, hosszú, gyakran elvékonyodó újak, hangsúlyos ujjbütykök, alacsonyan ülő hüvelykujj. A bőr gyakran száraz és kicsit sápadt. A tenyéren sok vonal van, de nem hangsúlyosak.

Akinek ilyen van:
Az ilyen tenyér kíváncsi és kreatív tulajdonosra utal, aki hajlamos idegeskedésre, stresszre és szorongásra. Nagyon jók a kommunikációban, és sok található közülük a szórakoztatóiparban, a színészi pályán. Jól kiismerik magukat az új technológiák területén, otthonosan mozognak az interneten. A problémákat szereik logikai úton megoldani.  Alapvetően szeretik a társaságot, de magukba fojtják érzelmeiket, ezért olykor hűvösnek és érzéketlennek tűnnek.

Víz kéz

víz kézHogyan ismerjük fel?
Rövid, néha ovális alakú tenyér. Az ujjak hosszúak, gyakran vékonyak és hajlékonyak, a bőr finom és puha tapintású. Kevés, de mély árok barázdálja.

Akinek ilyen van:
Az ilyen kezek tulajdonosai érzékenyek és magas érzelmi intelligenciával és művészi érzékenységgel rendelkeznek. Érzelmileg hatalmas kilengésekre képesek, ezért gyakran és szélsőségesen változik a hangulatuk. Ha szerelmesek, teljesen kicsúszik lábuk alól a talaj.  Nem a megbízhatóságukról ismertek, és amúgy is jobban befolyásolhatók, mint az átlag.

Tűz kéz

tűz kézHogyan ismerjük fel?
A tenyér négyzet vagy téglalap alakú, és általában hosszabb, mint a rövid, de nem tömpe ujjaik.  A pirosas színű tenyéren sok vonal van, de azok nem hangsúlyosak.

Akinek ilyen van:
A tulajdonos energiával teli, „gyerünk-gyerünk” típus. Nem szeretnek tétlenül üldögélni és otthon érzik magukat vezető pozíciókban.  Általában okosak és intelligensek, olyan problémákkal is megbirkóznak, ahol mások kudarcot vallottak. Gyorsan gondolkodnak, nagyon jó ötleteik vannak, ugyanakkor a fellángolásokat nem mindig viszik végig, mert időközben lelohad a lelkesedésük.

Korábban:

Ön honnan származik? Megmondják a lábujjak
.