Hideg idő - Három napon belül a második lakója is meghalt egy Zala megyei háznak

2012.02.07. 17:49

A két férfi ugyanabban a családi házban lakott Garaboncon. Az idősebb szombaton, kihűlés miatt vesztette életét, fiatalabb lakótársa pedig alig három nappal később hunyt el, de a körülmények még nem tisztázottak.

Meghalt egy 42 éves férfi, aki lakótársa volt annak a 61 éves embernek, aki szombaton kihűlés miatt vesztette életét - tájékoztatta a Zala megyei kormánymegbízott kedden az MTI-t.

Rigó Csaba közölte: a megyei védelmi bizottság elnökeként hozzá eljutott információ szerint a két férfi ugyanabban a családi házban lakott Garaboncon. Az idősebb szombaton, kihűlés miatt vesztette életét, fiatalabb lakótársa pedig alig három nappal később hunyt el, de a körülmények még nem tisztázottak.

Koma László, Garabonc független polgármestere az MTI megkeresésére elmondta, hogy szombaton a kihűlt lakásban lévő halott férfi mellett, "kommunikációra képtelen" állapotban találtak rá fiatalabb társára. A halál beálltát is megállapító ügyeletes orvos nem vizsgálta meg különösebben a 42 éves férfit, csupán azt javasolta, hogy vigyék fűtött helyre.

A férfit a rendőrök ezután a vöröskereszt nagykanizsai hajléktalanszállójára szállították, a polgármester tudomása szerint innen került végül a Kanizsai Dorottya Kórházba. A beteg férfi itt hunyt el, halálának oka tüdőgyulladás volt, illetve annak szövődményei.

A rendőrség vizsgálatot indított a haláleset körülményeinek tisztázására.
 

.