Hirdetés

Hitelkalkulátort készített az MNB - Mutatjuk, hol érheti el
MNB - hitelkalkulátor

Hitelkalkulátort készített az MNB - Mutatjuk, hol érheti el

MTI

2021.01.18. 20:02

A díjmentes kalkulátor táblázatos formában mutatja a hitellehetőségeket és később elindítható lesz általa a hitelfelvétel folyamata is.

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) online hitelösszehasonlító alkalmazást készített azoknak, akik Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt (MSZH) vennének föl - olvasható a jegybank honlapjának hétfői közleményében.

A díjmentes kalkulátor táblázatos formában mutatja a hitellehetőségeket, alapértelmezésben a teljes hiteldíj mutatók (THM) sorrendje alapján. Nem emel ki ajánlatokat, nem torzítja a piaci árakat, és az online hitelfelvétel megindítását is támogatni fogja. Folyószámlával vagy hitellel rendelkező ügyfelek legkésőbb április 1-jétől, új ügyfelek legkésőbb július 1-jétől kérhetnek ilyen formában MSZH-termékeket. A pénzintézeteknek folyósítási díj nélkül kell biztosítaniuk az online ügyintézést a teljes hitelnyújtási folyamatra - közölte a jegybank.

A hitelkalkulátort itt használhatja

Az MNB a piaci verseny fokozásával indokolta az összehasonlító oldal létrehozását, hozzátéve, hogy januártól már hat intézmény kínálhat MSZH-termékeket. Ezek terjedése a jegybank szerint támogathatja a megfelelő ügyféltájékoztatást, a hitelezéshez kapcsolódó határidők rövidülését, valamint ösztönözheti az online hitelfelvétel folyamatok terjedését.

Az Összehasonlító oldal a későbbiekben lehetővé teszi majd, hogy az ügyfelek a kiválasztott ajánlat megkötését a hitelező online felületére átnavigálva egyszerűen, az összehasonlításhoz már megadott adatok ismételt rögzítése nélkül kezdeményezzék. Az MSZH termékek esetében a hitelnyújtóknak biztosítaniuk kell az online ügyintézés lehetőségét a teljes hitelnyújtási folyamatot lefedve, az azonosítástól kezdve a hitelbírálaton és a folyósításon keresztül az előtörlesztési szándék bejelentéséig. Online hitelfelvétel esetén az intézmények az MSZH termékek tekintetében folyósítási díjat nem számíthatnak fel. A minősítést elnyerő intézményeknek a náluk már számlát vezető vagy hitellel rendelkező ügyfelek esetében legkésőbb

2021. április 1-től, új ügyfelek számára pedig legkésőbb július 1-től kell biztosítaniuk a teljeskörű online hitelnyújtás lehetőségét.

.