Hol lehet megnézni a gyorshajtást az interneten?

2010.06.25. 21:08

A Vas megyei központú rendszer 2010. február elején indult el teszt üzemmódban, márciustól pedig élesben is. Mindenki megnézheti magát.

Hirdetés

2010 januárjában publikáltuk azt a cikket, amely arról szólt, hogy a Microsoft és a rendőrség együttműködése révén indulás előtt van egy TrafficPoint nevű rendszer, amely lehetővé teszi, hogy megnézhetjük magunkat mint gyorshajtókat az interneten.
 
Írásunk végén szavazhat. Mekkora volt a legnagyobb sebesség, amivel közlekedett?
 

A cikk kapcsán több olvasói levél is érkezett hozzánk az utóbbi időben, azt tudakolva, hogy elindult-e a szolgáltatás, és ha igen, akkor mi a linkje.
 
Nos, a helyzet az, hogy a Vas megyei központú rendszer 2010. február elején elindult teszt üzemmódban, márciustól pedig élesben is.
 
Így elvileg mindenki megtekintheti és le is töltheti (szétküldheti, bekeretezheti stb.) a traffipax fotóit.
 
A TrafficPonit a rendőrség központi honlapján, a https://kozigbirsag.police.hu webcímen érhető el.
 
A fotók nem nyilvánosak, mindenki csak a saját képeit tudja megnézni. A belépéshez mindössze egy ügyazonosító számra (ez a határozatokon „iratazonosító” néven fut) és a rendszámunkra van szükség.
 

Gyorshajtás az interneten

 
A belépés után nemcsak az ominózus fotókat tekinthetjük meg, de beazonosíthatjuk a helyszínt, a szabályszegés típusát is, illet azt is nyomom követhetjük egy hőmérőre emlékeztető időmérő-szerkezet segítségével, hogy jogilag éppen hol tart az ügyünk.
 
Aki a gyorshajtás aktuális büntetési tételeire kíváncsi, az ide kattintson: itt akkurátusan, táblázatba szedve könnyen kiigazodik a sebességek és a csekken szereplő összegek összefüggéseiről.
 
A szóban forgó linkek még egyszer: