Hirdetés

Vezesd le nálunk az energiádat!

2016.05.10. 09:28

Szombathely és Kőszeg között félúton, Gyöngyösfaluban található a Holdfény Liget, az Alpokalja kalandparkja.

Hirdetés

Szombathely és Kőszeg között félúton, Gyöngyösfaluban található az idén 10. születésnapját ünneplő Holdfény Liget, az Alpokalja kalandparkja!

A park legnagyobb látogatottságú játéka a drótkötélpálya. Magyarország egyik legnagyobb erdei drótkötélpályáján 2450 m hosszan lehet csúszni, mászni, egyensúlyozni 1-12 m magasságban. A fák lombkoronáján 175 különböző játék várja a látogatókat. A kicsikre is gondoltunk, már 3 éves kortól ügyeskedhetnek a Katica vagy Póni pályákon szülői segítséggel. A nagyobb gyermekeket a zöld pályák és a türkiz pálya várja, a felnőttek pedig 3 különböző nehézségű pályán tehetik magukat próbára.

A síelésből ismert kék, piros és fekete színek itt is visszaköszönnek, hiszen a kék a legalacsonyabbra épített kötélpálya, ide bárki felmerészkedhet kezdőtől a haladóig, akár tériszonyosok is megpróbálkozhatnak vele terápia gyanánt. A piros pálya a leghosszabb és pár taktikus és erőnléti játékelemével talán az egyik legnehezebb is, míg a fekete pálya magasban épült elemeket tartalmaz, itt sem kell hanyagolnunk a fizikai erőnlétet igénylő elemeket.

A vendégek visszajelzései alapján a farönkös és hurkos játékunk a legnehezebb, érdemes kipróbálni.

A kalandparkban ezen kívül egy 16 személyes, szűknyomtávú erdei kisvasút is várja a vendégeket, mely a gyerkőcök kedvence. A régi bányamozdony kedvesen pöfög végig az erdőn 1 km hosszan.

Az állomása a Kápolnánál van, itt elcsendesedhetnek, megpihenhetnek vendégeink. A gyerkőcök meghúzhatják a harangot is. A Kápolna helyt adott már esküvőnek, keresztelőnek is az évek során. Az erdő közelsége vonzó a fiatal pároknak, akik távol a világ zajától, meghitt, csendes és romantikus környezetben képzelik el a boldogító igen kimondását párjuknak.

A szolgáltatások közül nagy élményt nyújt a kenuzás a Gyöngyös patakon (ehhez előzetes bejelentkezés szükséges), az íjászat, a 150 köbcentis erdei quad, a 18 méter magas mászófal és gumifal vagy a ládatorony építés.

A kisebbek nyári kedvence a vízi buborék, melyben a tavon egyensúlyozhatnak a felfújt gömbben ugrálva, vagy az aranymosás.

A féldrágaköveket rejtő kis csomagokat a tó partján, igazi aranymosó tálakban bonthatják fel a gyermekek, majd moshatják ki saját maguknak az „aranyat”. A legkisebbeket ezen kívül játszótér, focipálya, mezítlábas élményösvény várja.

A Peron kávézóban, a kisvasút megállója mellett fatüzelésű kemencében sült pizzát, langallót, ínycsiklandó Semiramis kávékat fogyaszthatnak a vendégek. Kicsit megpihenhetnek a teraszon, innen figyelhetik a zöld pályákon ügyeskedő gyermeküket.

A Holdfény Ligetben május 1-től mindennapos nyitva tartással várjuk vendégeinket egészen szeptemberig. A pünkösdi hosszú hétvégén minden nap nyitva tartunk 10:00-19:00 óráig!

Érdemes kihasználni a szép tavaszi időt!

Irány Gyöngyösfalu és a Holdfény Liget!