Hirdetés

Szenzációs fogások, szoros versengés

2016.05.23. 07:43

Megyei horgász egyéni- és csapatbajnokságot tartottak.

Hirdetés

Egyéniben Török Zoltán lett a legjobb felnőtt, míg utánpótlásban Kádi Szabolcs győzött.

A hétvégén tartotta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hagyományos megyei egyéni- és csapatbajnokságát a lukácsházi Abért II. tavon.  A verseny két fordulóban rendezték az országos szabályok szerint.

A reggeli megnyitót és technikai értekezletet Puskás Norbert ügyvezető elnök tartotta a rajthelyek sorsolása előtt. A kiváló időjárás kedvezett a versenynek és rengeteg hal érkezett a versenypályára. 

A megyei bajnokság szenzációs fogásokkal és szoros versengéssel telt jó hangulatban. Fordulónként az eredményes horgászathoz minimum átlag 15-18 kg hal megfogására volt szükség, de az élre 30 kg körüli fogással lehetett kerülni. A verseny folyamán gyönyörű dévérkeszegek, óriás kárászok közé „beékelődött” 3-5 kg-os pontyok és 2-3 kg-os amurok tették izgalmassá a megmérettetést. 

Az idei versenyen igazán eredményes módszer a rakós botozás volt. A halak általában második-harmadik órára találták meg az etetéseket, de akkor igazán kellet ügyeskedni minden indulónak. Nem lehetett nyugodt senki, aki éppen fogott egy 3-4 kg-os pontyot, vagy amurt, mert rövid időn belül a szektorában szinte biztosan várható volt egy hasonló hal fogása.

A szombati fordulóban Horváth Balázs (Kőszegi SHE) versenyző állhatott 33,7 kg fogással a képzeletbeli dobogó élére. A négy órás fordulókból álló versenyen a második napon új pályacsúcs is született, melyet Vincze Zoltán (Büki HE) versenyző ért el a vasárnapi 40 kg-os fogással. 

Az összesített eredmények alapján az idei évben az Elektromosok Sporthorgász Egyesület - tavalyi bajnok - csapata választotta a legjobb taktikát az Abért tavi halak becserkészésre. A csapatnak annyira jól sikerült a verseny, hogy az első fordulóban öt szektorból négyben nyertek, míg a második napon három szektorban végeztek az élen. 

A felnőtteknél két szektorgyőzelemmel Török Zoltán (Elektromosok SHE) lett a megyei bajnok, a fiatal versenyzőnek a két forduló alatt 35 720 gramm halat sikerült a szákba terelni.

Az utánpótlás versenyzőknél Kádi Szabolcs (Elektromosok SHE) az első fordulóban 32,7 kg-mal, míg a második fordulóban 34,1 kg hallal nyerte a versenyt.  

A verseny során összesen közel 691 kg halat fogtak a pecások. Közös ebéddel és eredményhirdetéssel zárult vasárnap a megyei csapat horgászverseny. A „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza 2016.” elnevezésű versenysorozat következő állomása a Gersekaráti Sárvíz-tavon lesz 2016.június 5-én, melyre a szövetség szeretettel várja a hobbi és versenyhorgászokat.

Eredmények:

Csapat:

I. hely: Elektromosok SHE. – 15 hsz. - 230.460 gr – Varga Bálint, Kovács Péter, Mészáros Roland, Török Zoltán, Kádi Szabolcs

II. hely: Kőszegi SHE. – 25 hsz. – 171.540 gr – Komáromi Levente, Horváth Balázs, Németh Krisztián, Incze Tamás, Kondics Krisztián

III. hely: Büki HE – 28 hsz. – 160.540 gr – Kovács Ákos, Misák Roland, Csürös Ádám, Vincze Zoltán, Kajtár Máté

Felnőtt egyéni:

I. hely: Török Zoltán (Elektromosok SHE) – 2 hsz. – 35.720 gr

II. hely: Varga Bálint (Elektromosok SHE) – 3 hsz. – 36.480 gr.

III. hely: Mészáros Roland (Elektromosok SHE) – 4 hsz. – 56.360 gr.

Utánpótlás egyéni:

I. hely: Kádi Szabolcs (Elektromosok SHE) – 2 hsz. – 65.900 gr.

II. hely: Kajtár Máté (Büki HE) – 5 hsz. – 45.740 gr.

III. hely: Kondics Krisztián (Kőszegi HE) – 5 hsz. – 39.420 gr

.