Horoszkóp: 2011. december

2011.12.01. 17:11

Az Ikrek vegyék elejét a konfliktusoknak, a Skorpió pedig mindenkinek adja meg a szabad szólás jogát!

Kos (március 21.-április 19.)

A Kosok már pontosan eltervezték az egész decembert. Mikor mivel fognak foglalkozni, kikkel fognak találkozni és kinek mit hoz a családban a Jézuska. A családjuk leginkább az együtt töltött perceknek örül, így az ajándékvásárlásnál ne az ajándék értéke legyen a meghatározó. Egy szép könyvvel vagy akár kisgyerekek esetében egy társasjátékkal örömöt csalhatnak a szeretteik arcára. Ha feltétlen nagyobb ajándékban gondolkodnak mégis, akkor egy rádió, tévé, számítógép, internet előfizetés vagy egyéb kommunikációs eszköz is megfelelő ajándék lehet. A pénzügyi lehetőségeik e hónapban korlátozottak, ne költekezzenek anyagi lehetőségeiken túl! A családon belül váratlan érzelmi feszültségek adódhatnak. Bármennyire is szeretnek a Kosok minden feladat, probléma végére azonnal pontot rakni, megoldani, erre most nem igazán lesz lehetőségük. Úgy érzik, hogy minden lépésükbe többszörös energiát kell befektetni és nem igazán haladnak előre. Az egészségükre figyeljenek oda, pontosabban figyeljenek arra, hogy nekik is szükségük van pihenésre, regenerálódásra!

Bika (április 20.-május 20.)

A legtöbb Bika szereti Karácsony havát és azt a hangulatot, ami megelőzi, elvarázsolja az ünnepet. Ha tehetnék, minden karácsonyi csecsebecsét hazacipelnének az üzletekből, pedig otthon is már több lakásra való díszítés várja Önöket. Anyagi lehetőségeik sajnos most rosszabbak, mint korábban, de nem ezen múlik, hogy szép legyen az ünnep! Gondolják át, hogy mi az, ami kevesebb pénzből is megvalósítható vagy pusztán csak szervezés vagy egy jó ötlet kérdése! A kivitelezésen, megvalósításon ne aggódjanak! Ami most kipattan a fejükből, könnyedén, kevés energia befektetéssel meg is tudják oldani. Családjukban kisebb viták, összezördülések várhatóak. Igyekezzenek okos enged alapon ezekbe a vitákba nem belemenni, nem tovább gerjeszteni, így hamarabb túllépnek a konfliktusokon. Az egészségükre figyeljenek a szokottnál jobban oda, ha bármi problémájuk van, keressék fel az orvosukat, mert jobb félni, mint megijedni!

Ikrek (május 21. – június 20.)

Az Ikrek az idei év decemberében nem igazán tudnak ráhangolódni a közelgő ünnepekre. Családon belül vitákba, konfliktusokba keverednek és érzelmileg is most kicsit labilisak. Kedves Ikrek, gondoljanak arra, hogy ez az ünnep a szeretetről, szeretteinkről szól. Vegyenek erőt magukon egy-egy konfliktusnál, számoljanak el tízig és ne reagálják le a problémákat hirtelen indulatból. Ellenkező esetben vita csak vitát szül. Önöknek és a családjuknak is sokkal szebben fognak telni az ünnepek, ha elejét veszik ennek. Most új célok, tervek kitűzéséhez és megvalósításához nem igazán kedvezőek a csillagállások, hacsak nem pénzügyi célkitűzéseik vannak. Utóbbi esetben a realitás talaján gondolkodnak. A munkahelyükön nézzenek körül, hogy esetleg kinek miben tudnának önzetlenül segíteni! Ez lehet bármilyen apróság, odafigyelés. Nagyon jól fog esni a kollégáiknak, hogy figyelmet, segítséget kaptak Önöktől és Önöknek is jól fog esni lelkileg, hogy segíthettek!

Rák (június 21.- július 22.)

A Rákoknak nem az év utolsó hónapja lesz a legszerencsésebb. A családjukon belül kisebb viták várhatóak, amit a szokásosnál nehezebben tudnak most kezelni. Érzelmileg ezekben a hetekben egy kisebb hullámvölgyet élnek át. Kedves Rákok! Vegyék észre, hogy nem Önök ellen fordult a világ, csak túlreagálnak apróságokat! A családtagjaik, a barátaik mind nagyon szeretik Önöket, csak éppen a Rákok hajlamosak ezt nem észrevenni vagy az odafigyelés jeleit félreértelmezni. Közeledik a Karácsony. Ha még nem tették meg, szánjanak időt annak az átgondolására, hogy a szeretteik minek örülnének. Most kivételes ösztönnel rá fognak erre érezni. Ne feledjék, nem az árcédula a mérték, az ünnep lényege messze nem ez! Állítsák össze fejben már a karácsonyi menüt is! Egy Rákot igazán elégedetté tesz, ha a családtagjai fénylő szemekkel eszik körülötte a finom főztjét. Túlzott pénzügyi kiadásokat e hónapban ne tervezzenek. Az egészségükkel kisebb gondok adódhatnak. A gyógynövények, házi praktikák mellett forduljanak azért orvoshoz, ha a tüneteik nem enyhülnek.

Oroszlán (július 23 – augusztus 22.)

Teljes sikerrel hoz most össze kisebb-nagyobb baráti találkozókat otthonában vagy akár kedvenc éttermében. Nagyon izgalmas lehet embereket összeismertetni, de vigyázzon a Hold szeszélyességére. Ne akarjon túl hamar sikert, és főleg ne bántódjon meg, ha az események kicsúsznak a kezei közül. Nem kell világmegváltó célokat sem elérnie. Szerencséje inkább abban támogatja, ha őszinte és nagyvonalú lesz családjával, barátaival, ismerőseivel. Figyelje az embereket, de ne várjon feltétlen alázatot. Ha képes lesz meglátni az igazságot, megérti az embereket is. Családjában készüljön a karácsonyra szokásos nagyvonalúságával, de érdemes kicsit jobban megfigyelnie, mire is vágynak szerettei: így tudja igazán meglepni őket!

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Tettre kész és lendületes lesz ebben a hónapban, mégis, azt javasoljuk, vegyen vissza kicsit a tempóból. Vitalitását most abban élheti ki pozitívan, ha meghallgatja, mit is szeretnének mások: barátai, családtagjai, rokonai, kollegái. Érdemes most olyan kötetlen beszélgetéseket kezdeményeznie otthonában, aminek nincs tétje, határideje. Egy forró tea mellett lehet igazán ráérezni, mire is vágynak a többiek, mélyen, legbelül. Ezek még csak sugallatok, remények, de önnél van a lehetőség, hogy segítse megvalósulni ezeket. Ne bíráljon most olyan szigorúan, adjon teret a képzeletnek, a szándéknak, a jövőnek. Kellemes és boldog percek várnak önre, meg fogja érteni, milyen fontos és sikeres volt eddig nevelése, munkája!

Mérleg (szeptember 23 – október 22.)

Bár pénzügyi helyzetét továbbra is nyomasztónak tartja, lesznek igazán sikeres és anyagilag is gyümölcsöző lehetőségek ebben a hónapban. Képes lesz otthonában, környezetében békét, nyugalmat teremteni, erre már önnek is nagy szüksége van! Bámulatos ráérzéssel oldja meg az ajándékozást, kevés pénzből most nagy örömet szerezhet. Lesznek sorsszerű, és főleg váratlan kiadások is, de meg kell értenie, hogy az energiák feladatokat közvetítenek, nem büntetést. Ne akarjon most fő kezdeményező lenni, ne akarjon nagy változásokat sem, és legfőképpen kerülje a családi vitákat. Megérdemelt pihenését töltse el szeretetben, békességben azokkal, akiket legjobban szeret, a többit hagyja újévre!

Skorpió (október 23. – november 21.)

Közvetlen környezete válthat most ki önben visszás érzéseket: néha veszekedne, néha meg keblére ölelne mindenkit. Igyekezzen ezeket a viharos érzelmeket úgy megélni, hogy ne bántsa meg szeretteit. Legyen inkább elnéző, nagyvonalú, kellemes beszélgetőtárs és adja meg mindenkinek a szabad szólás jogát. Ha bevállalja – mert nem könnyű –, boldog, önfeledt pillanatoknak örülhetnek majd. Karácsonyra ne vegyen ajándékokat, inkább mutassa meg szeretteinek a családi-érzelmi örökséget. Elevenítsenek fel közösen régi családi hagyományokat, nagyszerű érzés lesz jobban megismerni a gyökereket, hagyományokat!

Nyilas (november 22. – december 21.)

Boldog születésnapot kívánunk a most ünneplő Nyilasoknak, nekik a december nemcsak a Karácsonyt, hanem az elmúlt év problémáinak levetkőzését és egy új feladatokkal teli év kezdetét is jelenti. A következő hónap és a következő életév során kiemelt szerepet kap majd életükben vágyaiknak teljesítése, teljesülése. Nem egyszer megállásra és gondolkodásra fogják késztetni az események és bizony kénytelenek lesznek majd levonni a konklúziót, hogy néha az segíti őket az útjukon, ha nem ragaszkodnak töretlenül saját elképzeléseikhez, hanem kicsit szabd folyást engednek az eseményeknek és ehhez alkalmazkodva teszik meg a következő lépést. Vigyázat a szavakkal, mondatokkal, most egy nem jó időben, nem jó helyen, vagy nem megbízható embernek elejtett szavak, mondatok komoly következménnyel járhatnak! A Karácsony most igazán érzelmes állapotba hozza őket, könnyen érzik át mások fájdalmait, gondjait de örömeit is. Ha most mások fizikai, lelki vagy anyagi segítését tűzi ki célul, ezt szinte nem is érzi áldozatnak, hiszen ehhez komoly segítséget kaphat a sorstól, járjon nyitott szemmel!

Bak (december 22.– január 19.)

A Bakok számára nem lesz teljesen nyugalmas Karácsony hónapja, bizony sokszor kerül majd pattanásig feszülő helyzetbe, kisebb-nagyobb dolgok miatt. Anyagi helyzetében gyökeres változások következhetnek be, de csupán születési horoszkópjuk fényében lehetne meghatározni, hogy ez könnyebb vagy nehezebb éveket eredményez majd számukra. Ne hagyják most eltéríteni magukat elképzeléseiktől, ettől függ most az, hogy sikeresen vagy sikertelenül tudja lezárni egyes ügyeit! Párkapcsolatára, családjára most fordítson komolyabb figyelmet, a karácsony hangulata, a készülődés, az ünnepek most erre jó alkalmat adnak, mutasson most valamit érzelmeiből is, ellenkező esetben számoljon vele, hogy lehet, hogy elzárul egy szép korszak és örökre búcsút kell mondania szerelmének, párjának!

Vízöntő (január 20. – február 18.)

A Vízöntők az év utolsó hónapjában sikereket, elismeréseket zsebelhetnek be és ennek köszönhetően így utólag nem is látják olyan eredménytelennek az elmúlt évet. Élvezi a Karácsony hangulatát, feldobják a karácsonyi gyertyák és fények, élvezi azokat a lehetőségeket amit az ünnep és az újév teremt ara, hogy barátaival, ismerőseivel elbeszélgessen. Ugyanakkor szokásos lendületéből illik most visszavennie, ellenkező esetben a sors, az események kényszerítik majd arra, hogy kicsit befelé is tekintsen, magával is foglakozzon, ne mindig a társaság, a külvilági események, programok kössék le minden figyelmét, ellenkező esetben egészsége láthatja kárát! Önbizalma most kissé meginoghat, ha arra van szüksége, hogy úgy érezze tehet valamit másokért ne fogja vissza magát, keresse meg azokat a barátait, rokonait akikről úgy érzi, jól eshet nekik néhány óra baráti program vagy egy meghitt beszélgetés!

Halak (február 19 – március 20.)

Bonyodalmas hónap elé néznek a Halak, semmi sem megy majd olyan egyszerűen, ahogy azt előre eltervezik, itt is ott is lesz valami váratlan dolog, ami megakasztja a dolgok menetét. Vigyázzanak most a kimondott szavakkal és ki nem mondott érzelmeik kommunikálásával, ebből adódóan most téves elképzelések, hamis remények vagy félreértések miatt lesznek kénytelenek tisztázni magukat. A Plutó és a Vénusz támogató fényszöge most szenvedélyes szerelem kezdetét vagy anyagi dolgaik pozitív megváltozását ígérik, természetesen a lehetőségekből csak akkor lesz valóság, ha észrevesszük és megragadjuk ezeket! Próbálják élezni a Karácsonyt és engedjek teret családtagjaik elképzeléseinek is, attól szép az ünnep, ha nem előre elképzelt elvárásoknak próbálunk megfelelni, hanem élvezzük azt amit átélhetünk, vegyük észre mások örömét!

.