Hirdetés

Hotel Venus: családi tulajdonú négycsillagos szálloda nyílt Zalakaroson

2010.10.24. 17:29

Hirdetés

Egy eddigi háromcsillagos hotelhez épített négycsillagos bővítéssel nyílt új, családi tulajdonú szálloda vasárnap Zalakaroson.

Virág Ernő, a tulajdonos Zala-Kraft Kft. ügyvezetője az avatóünnepségen elmondta: a tíz évvel ezelőtt megnyílt Hotel Venus kétezer négyzetméteres épülettömbjét további 5.500 négyzetméterrel bővítették. Itt alakították ki a négycsillagos Hotel Aphrodite szárnyát, a wellness-részleget, valamint a kétszintes mélygarázst. Az új épületrészben fitneszterem, squash-pálya és egy csaknem kétszáz fős konferenciaterem is helyet kapott.

A mintegy 600 millió forintos beruházáshoz 145 millió forint európai uniós támogatást a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatából nyertek, a fennmaradó hányadot részben önerőből, részben pedig hitelből finanszírozták. A tulajdonos az MTI kérdésére hozzátette: az eddigi háromcsillagos szárnyban 30, az új hotelrészben 40 szoba található, s az együttesen közel kétszáz férőhelyes két hotelben a nyolc új alkalmazottal együtt közel harminc embert foglalkoztatnak.

Manninger Jenő a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnökeként azt hangsúlyozta: a jövőben erősödik a vállalkozások és a gazdaság támogatása, amelyek révén éppen a minőség és a szolgáltatások fejlesztése a cél. Az Új Széchenyi Terv a jövő évtől valószínűleg még inkább figyelembe veszi a zalakarosi szállodaberuházáshoz hasonló fejlesztéseket, itt ugyanis az egészséges életmódot és a biogazdálkodást is megvalósítják a szálloda tulajdonosai.

Novák Ferenc polgármester ezt azzal egészítette ki, hogy a hotelhez tartozó saját farmon nemcsak állatokat tartanak, de a szálloda konyháján felhasznált alapanyagokat is helyben termelik. Válság idején pedig kiemelkedő dolognak számít egy olyan beruházás, amely új munkahelyeket is teremt a turizmusból élő Zalakaroson - tette még hozzá.

Hotel Venus