Hirdetés

Télies útviszonyok Körmend, Zalaegerszeg és Keszthely környékén

2014.12.27. 10:16

Az  Útinform összesítése alapján a Dunántúl nyugati, délnyugati területein, valamint az északi országrészben helyenként változóan felhős az ég, másutt többnyire derült, napos idő van. A felhős területeken elszórtan szállingózik a hó. 

Vas, Zala, valamint Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes részein a hajnali órák óta több centiméternyi hó hullott le. 

A gyorsforgalmi, valamint a főutak a Dunántúl nagy részén, valamint a középső és a keleti országrészben többfelé nedvesek, másutt szárazak. A közlekedőknek viszont egyelőre téliesebb útviszonyokra kell számítani a Körmend, Zalaegerszeg és Keszthely környéki alacsonyabb forgalmú mellékutakon, illetve keleten Nyírbátor térségében, szintén az alsóbbrendű utakon.

Kiskőrös környékén deresedés miatt előfordulhatnak még síkosabb mellékúti szakaszok.

Ezekben a térségekben a Magyar Közút tucatnyi munkagépe dolgozik a síkosságmentesítési munkákon, fennakadásról, balesetekről egyelőre nem érkezett bejelentés.

A hőmérséklet országszerte fagypont alatt alakul, -6 és 0 fok közötti értékeket mértek. 

A látási viszonyok országszerte kielégítőek, alapvetően gyenge a légmozgás, de az északkeleti országrészben élénk széllökések kísérik az északi szelet.