Aktuális útviszonyok az ország területén

2015.01.26. 09:01

Gyakorlatilag csapadékmentes az idő az országban. Az Útinform szolgálat hétfő reggeli összesítése alapján az autópályákon mindenütt sónedves vagy vizes az útburkolat. A főutak többsége szintén jól járható, a nyugati határszél közelében például már száraz utakon is lehet közlekedni, csak Kisbér és Esztergom térségében számíthatnak az autósok latyakos szakaszokra - tudtuk meg Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezetőtől. 

A hétvégi intenzív havazásban és hófúvásokban leginkább érintett Komárom-Esztergom és Veszprém megyében, valamint Győr és Székesfehérvár, délebbre pedig Tamási és Kaposvár tájékán a mellékutakon egyelőre még téliesebbek az útviszonyok, lassabb haladásra számíthatnak a közlekedők.

A vasárnap éjszakai órákban a jelentős hófúvások miatt Tata és Kömlőd, Pápakovácsi és Döbrönte között, valamint Városlődnél, Pápasalamonnál és Nórápi településnél teljes útzárat kellett bevezetni, az utak felszabadításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek.

Vasárnap még a 13-as, 77-es, 81-es, 82-es és 83-as főutakon a kialakult időjárási helyzetre való tekintettel nem közlekedhettek a nehézgépjárművek, ezek a korlátozások viszont ma, azaz hétfő reggeltől már nincsenek érvényben. 

A Dunántúl északnyugati területein élénk szél fúj, Veszprém megyére vonatkozóan a mai napra narancssárga, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Fejér megye egyes térségeire pedig citromsárga riasztást adtak ki hófúvások veszélye miatt, így ezekben a térségekben érdemes a mai napon is fokozott óvatossággal közlekedni.

.