Hirdetés

Ma kiderülhet az is, milyen hosszú lesz még a tél - Friss időjárás-előrejelzés február 2-ra
MTI

Ma kiderülhet az is, milyen hosszú lesz még a tél - Friss időjárás-előrejelzés február 2-ra

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2020.02.02. 01:30

Vajon meglátja ma a medve az árnyékát? Kiderül:

Hirdetés

Február 2-án, gyertyaszentelő napján, a barna medve ha kijön az odvából és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik és alszik tovább, mert hosszú lesz a tél. Február 2-án, ha borús idő van, akkor kint marad, mert rövidesen jön a tavasz.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is markáns nyugatias áramlás határozza meg, így enyhe levegő érkezik a folytatásban is hazánk fölé. Ugyanakkor gyenge hidegfrontok is érkeznek, így már kisebb csapadék is várható.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás:met.hu

Vasárnap reggel, délelőtt még általában napos idő várható, majd késő délelőttől nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Vasárnap délutántól főként az ország északi felén, estétől már keleten is több helyen kell kisebb esőre, záporra számítani. Vasárnap néhány helyen viharos szél is lehet.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, az Északi-középhegység északi oldalán és a Nyugat-Dunántúlon lesz hidegebb.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 18 fok között valószínű.

Ha hihetünk a babonának, az időjárás-előrejelzés szerint, február 2-án egyes helyeken megláthatja a medve az árnyékát, így ott még hosszú télre számíthatunk.

.