Friss meteorológiai előrejelzés péntektől vasárnapig - Riasztást adtak ki több megyére

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.02.27. 16:27

Kiderül, várható-e havazás február végén. Mutatjuk a részleteket:

Pénteken viharos szél, zivatar és havazás is lehet. Vasárnap, a tavasz első napján ismét csapadékos lesz az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Havazás

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Havazás - Forrás: met.hu

​Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Viharos szél

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Viharos szél - Forrás:met.hu

I​dőjárás-előrejelzés péntekre

I​dőjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

 Pénteken kezdetben többfelé várható csapadék: délnyugaton eső, zápor, keleten havas eső, havazás, északkeleten, északon havazás lesz a jellemző. Emellett a déli és nyugati országrészben néhol zivatarok is kialakulhatnak.
Napközben az összefüggő csapadék egyre inkább a keleti országrészre húzódik, ami egyre nagyobb területen vált esőre, legkésőbb a legészakibb tájakon. Nyugaton elszórt záporok, hózáporok fordulhatnak elő. A Dunántúlon és a főváros térségében viharossá fokozódhat a szél.
A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton, a tél utolsó napján napsütéses lesz az idő. Jelentéktelen záporesőn kívül csapadék nem várható. A szél élénk vagy erős lesz, de a Fertő térségében időként viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és mínusz 1, napközben plusz 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap, március elsején sokfelé várható eső, zápor, a hegyekben átmeneti havas eső is lehet. Helyenként megerősödhet a szél is. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 7, a maximum 5 és 12 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

.