Időjárás-előrejelzés - 11 megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.02.04. 01:26

Másod- és elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat keddre. Mutatjuk a részleteket:

A Kárpát-medence időjárását kedd estig egy nyugatias áramlással érkező ciklon alakítja, amely többfelé okoz csapadékot, illetve viharos északnyugati szelet.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Széllökések

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Széllökések
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Széllökések

Keddre az erős szél miatt a fővárosra, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás:met.hu

Kedden erősen felhős vagy borult marad az ég, de a nap második felére nyugaton kissé elvékonyodik a felhőtakaró. Sokfelé kell csapadékra számítanunk, amely döntően eső formájában hull, de délután havas eső, a hegyekben havazás is lehet, sőt zivatarok is kialakulhatnak.

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás:met.hu

A délutáni órákra a csapadék súlypontja kelet felé tolódik, ezeken a tájakon jelentős mennyiségű eső is eshet. Nagy területen lesz viharos erejű az északnyugati szél, kiemelten a Dunántúlon, a hegyvidéki részeken, majd estétől már a Bodrogközben is előfordulhatnak 90 km/h-t meghaladó széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 4 és 13 fok között valószínű. A hidegebb az északkeleti határ mentén, míg a melegebb délnyugaton lesz.

.