Itt a friss meteorológiai előrejelzés Dorottya napjára

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.02.06. 01:27

Időjárás-előrejelzés február 6. Dorottya napjára.

A néphagyomány szerint "Ha Dorottya szorítja, Julianna tágítja." Vagyis, ha Dorottya-napkor fagy, akkor Julianna napjára (február 16-án) megenyhül az idő. Időjárás-előrejelzésünkből kiderül, várható-e fagy a mai nap.

A változóan felhős idő mellett többórás napsütés várható, és fokozatosan csökken a szél sebessége.

Csütörtökön napközben még többfelé lesz ugyan erős szél, de már csak a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő részein fordulhat elő egy-egy viharos széllökés.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Viharos szél

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Széllökés - Forrás:met.hu

Csütörtökre elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre - Forrás:met.hu

Csütörtökön délelőtt fátyol-, majd gomolyfelhők érkeznek, amelyek az északi, északkeleti megyék felett lesznek vastagabbak. Az utóbbi térségben elvétve hózáporok is lehetnek, emellett azonban többórás napsütés várható

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás:met.hu

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul, de a szélvédett északi, északkeleti völgyekben ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

.