Hirdetés

A mentők a kánikula veszélyeire figyelmeztetik az atlétikai vb-re kilátogatókat
A finn Toni Kuusela a férfi gerelyhajítás selejtezőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban - MTI/Derencsényi István

A mentők a kánikula veszélyeire figyelmeztetik az atlétikai vb-re kilátogatókat

MTI

2023.08.25. 14:02

Péntektől harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Hirdetés

A mentők a hőség veszélyeire figyelmeztetik a budapesti atlétikai világbajnokság hétvégi programjaira kilátogatókat, felhívva a figyelmet arra, hogy péntektől harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Az Országos Mentőszolgálat pénteki közleményében azt javasolja, hogy a nézők védjék fejüket és bőrüket a napsugárzástól, viseljenek szellős ruházatot és igyanak sok vizet. Az ajánlás között szerepel az is, hogy a hőséget nehezen viselő, krónikus betegségben szenvedő, idős szurkolók inkább a televízió közvetítésén keresztül kísérjék figyelemmel a versenyt.

Azt kérték továbbá, hogy az atlétikai világbajnokság utolsó napján, augusztus 27-én, közvetlenül a hivatalos maratoni verseny után rendezendő Hősök Futásán csak az induljon el, aki egészséges és a szervezete felkészült a kihívásra.

Jelezték: a mentők nagy erőkkel biztosítják a versenyhelyszíneket, a mentőautókon és gyalogos elsősegélynyújtókon kívül speciális ellátóhelyeket, ambulanciákat is kialakítottak.

Péntektől a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lépett érvénybe, az intézkedés augusztus 28-án hétfő éjfélig tart.

.