Bedurvul az időjárás vasárnap, változást hoz a hidegfront

MTI

2023.10.14. 18:13

Visszaesik a hőmérséklet, többfelé várható eső, és a szél is megélénkül.

Markáns hidegfront érkezik, emiatt vasárnapra jó tíz Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, többfelé várható eső, és a szél is megélénkül - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a közösségi médiában közzétett videójából.

Az előrejelzés szerint éjszaka folytatódik a felhőzet megnövekedése északnyugat felől, és az éjszaka második felében a délkeleti, déli országrész kivételével már mindenhol erősen felhős, borult lesz az ég. Északnyugat felől délkelet felé haladva érkezik egy csapadékzóna is, emiatt többfelé fordulhat elő eső, zápor. A hőmérséklet hajnalban 9-16 Celsius-fok között várható.

Vasárnap napközben a szombatinál jó tíz fokkal alacsonyabban alakulnak a maximumok, mindössze 11-17 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. A nap nagy részében erősen felhős, borult idő lesz, és bár a csapadék intenzitása folyamatosan csökken, csak késő este fog megszűnni. A felhőzet késő délután, az északnyugati országrészben kezd majd szakadozni.

A szél északnyugatira fordul, a Dunántúlon és a középső országrészben élénk, olykor erős széllökésekre kell számítani. Sopron térségében, valamint a Dunántúli-hegység és a Budai-hegység térségében akár viharos széllökések is előfordulhatnak.

A hidegfront átvonulása után a jövő hét első felében nyugodt idő valószínű, hajnalban fagyhat, majd a hét közepétől ismét változékonyra fordul az időjárás.

.