Időjárás-előrejelzés - Másodfokú riasztást adtak ki az egyik járásra

MTI

2023.10.20. 10:27

Másodfokú riasztást adtak ki az egyik magyarországi járásra.

Széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki a soproni járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel.  

    Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron vármegyében, a soproni járásban a következő órákban a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométerest.
    Az Észak-Dunántúlon a déli, délnyugati szelet kísérő legerősebb lökések elérhetik, meghaladhatják a 70-75 kilométer/órát, helyenként a 85-90 kilométer/órát is. Éjszakára némiképp gyengül a szél.
    Szombaton napközben a Dunántúl keleti felén, valamint a Duna-Tisza közén az eső mellett - elsősorban a késő délutáni, esti órákban - beágyazott zivatarok kialakulására lehet számítani - tudatták.
    A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán péntek reggel azt közölte, hogy Sopronban, a Kuruc-dombon már 97 kilométer/órás széllökést regisztrált műszerük.
    A katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel azt javasolja, hogy ahol erős széllökések miatt van érvényben riasztás, a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket vigyék fedett helyre, és ne parkoljanak fák alá. Aki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón - kérik.

.