Havas eső, ónos eső, eső várható az ország egy részén - Friss előrejelzés keddre

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2023.11.28. 01:27

Várható időjárás kedden.

Ciklon hoz jelentős csapadékot, döntően esőt, de az északkeleti harmadban havazással kezdődhet a csapadékhullás, majd ott is egyre több helyen havas esőbe, esőbe válthat a csapadékforma. Az északkeleti határhoz közelebb eső részeken, valamint a hegyekben akár vastagabb, tapadó hóréteg is kialakulhat.

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre
Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás: met.hu

A nap nagyobb részében többnyire borult lesz az ég, és szinte országszerte várható csapadék, döntően eső. Várhatóan északkeleten is fokozatosan szűkül a havazás területi kiterjedése, és ott is egyre több helyen válthat vegyes halmazállapotba (havas eső, fagyott eső, esetleg átmeneti ónos eső), majd esőbe a csapadék - legtovább Észak-Borsodban és az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain havazhat. Délután nyugat felől egyre többfelé válik szakadozottabbá a felhőzet, és szűnik meg a tartós csapadék, ugyanakkor estefelé a Dunántúl fölé záporok sodródhatnak be északnyugati irányból.

Délkeleten reggel, délelőtt néhol erős lökések is kísérhetik a délies irányú szelet, amely napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és késő délutántól, estétől a Dunántúlon nagy területen megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat.

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra
Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, de a legtöbb helyen az éjszaka második felében már enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul, a fagypont körüli csúcsértékekre északkeleten van kilátás.

.