Markáns hidegfronttal sarkvidéki levegő érkezik - Itt a friss időjárás-előrejelzés

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2023.11.23. 01:27

Feltámad a szél, hideg, sarkvidéki levegő érkezik hamarosan.

Éjszaka országszerte fagy várható, pénteken pedig markáns hidegfront érkezik, amely mögött hétvégére téliesre fordul az időjárás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre - Forrás: met.hu

Az előrejelzés szerint szerda éjszaka országszerte fagy lesz, mínusz 2 és mínusz 6 Celsius-fok közé hűl a levegő, a fagyzugokban ennél 1-2 fokkal hidegebb is elképzelhető. Északon fátyolfelhős lesz az ég, északkeleten pedig vastagabb lehet a felhőzet, de csapadék nem várható.

A nyugati, délnyugati irányú szelet az ország északkeleti felén élénk, olykor erős lökések kísérhetik.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás: met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 9 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb maradhat az idő.

Pénteken markáns hidegfront érkezik, a front átvonulását elszórtan kíséri zápor, mögötte pedig feltámad és megerősödik az északnyugati, északi szél, amellyel hideg, sarkvidéki levegő érkezik, hétvégére elárasztja a Kárpát-medencét.

A hidegfront mögött visszatérnek az éjszakai fagyok, vasárnap már országszerte ez lehet a jellemző és napközben is csupán néhány fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. A napsütés mellett a többször megnövekvő felhőzetből hózápor lehet.

Az előrejelzések szerint a jövő hét első felében is marad a télies időjárás.

.