Itt a friss meteorológiai előrejelzés keddre - Hamarosan megérkeznek a mínuszok

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2023.11.21. 01:27

Hamarosan megérkeznek a mínuszok. Mutatjuk, mikor. Ilyen időjárás várható időjárás kedden.

Egyelőre enyhe légtömeg tölti ki hazánkat, viszont szerdától észak felől hidegebb levegő tör ránk, csütörtökön a hét egyik leghidegebb hajnala elé nézünk.

Az éjszaka az ország északkeleti felén átmenetileg szakadozottabbá válik a felhőzet, és helyenként köd is képződik. Eközben délnyugat felől tovább terjeszkedik az összefüggő, vastag felhőtakaró északkelet felé, amely keddre már az északkeleti területeket is beborítja. Hajnalban kiterjedt csapadékzóna is érkezik.

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre
Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás: met.hu

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak kevés helyen lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások a felhőzetben. Az esőt okozó csapadékzóna tovább terjeszkedik, amely leginkább az ország déli, délnyugati harmadát, felét érinti - főként a Dél-Dunántúlon több helyen kiadós mennyiség valószínű. Az északira, északkeletire forduló szél néhol megélénkül. 

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra
Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás: met.hu

 legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között várható, de az északkeleti derült, szélvédett, fagyzugos részeken gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

.