Időjárás Katalinkor - Katalin kopog vagy locsog? Most kiderül

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2023.11.25. 01:27

Figyelmeztetést is kiadtak Katalin napra. Sarkvidéki eredetű légtömeg érkezik.

Északias áramlással érkezik a hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg térségünkbe, így az eső mellett már havazásra is van esély a következő napokban, akár megmaradó hó is lehet kisebb körzetekben

Figyelmeztetés szombatra - Viharos szél

Figyelmeztetés szombatra - Forrás: met.hu
Figyelmeztetés szombatra - Forrás: met.hu

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás: met.hu

Éjszakára a zárt felhőzet az ország délkeleti felére összpontosul, északkeleten, valamint a Dunántúl délnyugati részein hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A déli tájak fölött levő csapadékzóna elhagyja az országot, de észak, északnyugat felől érkezhetnek további - egyre inkább vegyes halmazállapotú - záporos csapadékgócok.

Szombaton az összefüggő, vastag felhőzet a délkeleti, keleti határvidékre húzódik, mögötte gyorsan vonuló felhőtömbök zavarják a napsütést, melyekből elszórtan valószínű havas eső zápor, hózápor, délután egyre inkább a Miskolc-Szeged vonal szélesebb sávjában fordulhat elő csapadék. Napközben az ország a nyugati felén, kétharmadán megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra
Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára -3 és +2 fok között alakul, a kevésbé felhős, szélvédettebb fagyzugokban azonban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 7 fok között alakul.

.