Vastag hótakaróra ébredhetünk ezeken a területeken - Friss előrejelzés csütörtökre

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2023.12.07. 01:27

Ilyen időjárás várható csütörtökön.

Csütörtök estig sokfelé várható havazás a mediterrán ciklon csapadékzónájából, mely fokozatosan halad kelet felé és csütörtök napközben gyengül is. Hétvégére megnyugszik a légkör, de maradnak a felhők felettünk és emellett párás, ködös időben lesz részünk.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre - Forrás:met.hu

Többnyire borult lesz az ég, de éjjel a Nyugat-Dunántúlon már szakadozottabbá válik a felhőzet, arrafelé zúzmarás köd is képződhet.

Csütörtökön az ország nagy részén borult marad az idő, azonban a Dunántúl nyugati részén a tartósan ködös körzetek mellett már lehetnek kevésbé felhős, napos tájak is. A Nyugat-Dunántúlon csökken a csapadékhajlam, ugyanakkor attól keletre sokfelé várható további csapadék: az esőt, havas esőt a keleti országrészben is egyre nagyobb területen váltja fel havazás. 

A Dunántúl keleti felén és a középső országrészben jelentősen gyarapodhat a hóréteg, reggelre vastag hótakaró alakulhat ki. A Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati szél, amely elsősorban a Dunántúli-középhegységben hófúvást okozhat. 

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között várható, de a nyugati kevésbé felhős, hófödte tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában -1 és +4 fok között alakul.

.