Az ország nagy részét eső áztatja pénteken - Itt a friss időjárás-előrejelzés

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2023.12.01. 01:27

Egyszerre több évszak is jelen lesz az országban. Várható időjárás december 1-én, pénteken.

Egy-két napig folytatódik a sokfelé csapadékos időjárás, és nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az északi, valamint a déli tájak között. Csendesebbre csupán a szombaton átvonuló hidegfront után fordul az idő.

Figyelmeztető előrejelzés - Eső

Időjárás-előrejelzés - Több hullámban jön a zivatar és a felhőszakadás
Figyelmeztető előrejelzés - Eső - Forrás: met.hu

 

Borult marad az ég. A halmazállapot-váltás határa tovább tolódik észak felé, így a havazást - legkésőbb az északkeleti határnál - mindenhol fagyott eső, ónos eső, végül eső váltja fel.

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre
Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre - Forrás: met.hu

Pénteken többnyire borult lesz az ég, és az ország nagy részén továbbra is esőzés várható. Reggeltől mindenütt esőre kell számítani, főként az ország északi kétharmadán eshet. Többfelé kiadós csapadékmennyiség gyűlhet össze, a legtöbb a Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában valószínű. A légmozgás napközben többnyire mérsékelt, néhol élénk lesz, éjszaka a Viharsarokban erősödhet meg a déli szél. 

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra
Időjárás-előrejelzés péntek délutánra - Forrás: met.hu

A minimum-hőmérséklet -2 és +7 fok között várható, amely már este beáll, ugyanis éjszaka fokozatosan enyhül az idő. Dél felé számíthatunk az egyre magasabb értékekre. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 1 és 16 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket.

.