Ilyen idő várható december 24-én - Itt az OMSZ friss előrejelzése szentestére

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2023.12.24. 01:27

Nem mindenhol lesz olyan idő, amit karácsonyra szeretne.

Fokozatosan csökken a csapadék intenzitása, valamint területi kiterjedése, és délnyugat felől enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Így majd egyre inkább esőbe vált a csapadék. Az ünnepekre enyhe, szárazabb időben lesz részünk.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre
Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás: met.hu

Többnyire felhős lesz az ég, inkább csak átmeneti szakadozások, vékonyodások lehetnek a felhőzetben. Az éjszaka első felében a csapadékzónából nagyrészt havazás várható. A havas esőbe, esőbe váltás határa csak lassan tolódik kelet, északkelet felé, sőt időszakosan vissza is hullámozhat.

Éjfél után amellett, hogy csökken a csapadék intenzitása és kiterjedése, síkvidéken már egyre inkább havas eső, eső várható, legtovább a hegyekben, északon, illetve északkeleten tarthat ki a havazás. Vasárnap délután már csak helyenként lehet csapadék, a hegyekben még esetleg hó. A nyugatias szél gyakran lesz erős, olykor viharos.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra
Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +8 fok között várható, gyenge fagy nagyobb eséllyel északkeleten lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 2 és 12 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb.

.