Kékestetőn 24 centiméter vastag a hó

MTI

2023.12.07. 11:35

A magasabban fekvő részeken ennél nagyobb értékek is könnyedén elfordulhatnak.

Kékestetőn 24 centiméter a hó vastagsága - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán csütörtök délelőtt.

A bejegyzésben közölték a friss hóvastagság-adatokat és megjegyezték, főleg a magasabban fekvő részeken ennél nagyobb értékek is könnyedén elfordulhatnak.

Közölték azt is, hogy a csapadékot hozó ciklon középpontja az Alföld felett van, így tovább folytatódik a változó intenzitású havazás, illetve néhol havas eső, eső is lesz.

A bejegyzéshez készített infografika szerint Kékestetőn 24 centiméter a hó vastagsága, a Komárom-Esztergom vármegyei Kisbéren 16 centiméteres, a Fejér vármegyei Sáregres-Cece állomáson 15 centiméteres.

Csütörtökön napközben főleg a középső és az északi országrészben várható további, jellemzően 1-3 centiméter körüli olvadó, vizes, tapadó hó.     A Dunántúli-középhegységben és az Északi-középhegység nyugati felében 5 centiméter körüli, illetve afeletti tapadó hóréteg - a meglévővel együtt 20 centiméter körüli - is kialakulhat. Délutánra a legtöbb helyen fokozatosan havas esőbe, esőbe vált a csapadék, de néhol - főként az északi országrészben - estig is kitarthat a havazás.

Az Észak-Dunántúlon, főként a Bakony térségében a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat.

.