Várható időjárás kedden - Ismét havazhat, mutatjuk, hol

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2023.12.05. 01:27

Időjárás-előrejelzés kedd

Délnyugat felől egyre nedvesebb légtömeg érkezik, mely keveredik a hideg levegővel. Ennek következtében csapadékosra fordul időjárásunk, és főként szerdán van esély tartósabb havazásra is az ország egyes részein.

Figyelmeztetés keddre

Figyelmeztetés keddre - Magas középhőmérséklet
Figyelmeztetés keddre - Ónos eső - Forrás: met.hu

Hajnalra az ország északi, északnyugati felén köd, rétegfelhőzet képződik, amely kedden napközben ritkul, zsugorodik, de az Északi-középhegység, a Dunakanyar és a főváros térségében tartósan borult, párás, helyenként ködös maradhat az idő.

Időjárás-előrejelzés kedd hajnal

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre
Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás: met.hu

Az Észak-Dunántúlon, a Dunakanyar és a főváros tágabb térségében, valamint az Északi-középhegyégben előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás. Jellemzően felhős vagy borult lesz az ég. A főváros térségében reggel, kora délelőtt megszűnik, az Északi-középhegységben viszont még délutánig előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás

A Dél-Dunántúlon főként eső várható, máshol havas eső, egyre inkább havazás lesz a jellemző, de elsősorban az Észak-Dunántúlon.

Időjárás-előrejelzés kedd délután

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra
Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -1 fok között alakul, de az északkeleti fagyzugokban, valamint havas tájakon ennél hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, a déli határnál lesz enyhébb az idő. 

.