Vastagabb jégpáncél is kialakulhat - Nagy területen ónos eső várható kedden

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2024.01.23. 01:27

Nagy területre figyelmeztetést adtak ki.

Az előttünk álló éjszakán egy okklúziós front érkezik, amely kedd délelőttig át is halad felettünk. Nagy területen okozhat ónos esőt, illetve főként északkeleten, majd kedd délelőtt a Tiszántúlon is havazást. A következő napokban frontokkal tarkított, mozgalmas, szeles időben lehet részünk.

Figyelmeztetés keddre

Figyelmeztetés keddre - Magas középhőmérséklet
Figyelmeztetés keddre - Tartós, sűrű köd - Forrás: met.hu

Északnyugat felől beborul az ég, majd hajnalban a Nyugat-Dunántúlon már vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet. Párás, ködös körzetek továbbra is előfordulnak. Az éjféli óráktól északnyugat felől csapadékzóna érkezik, amely reggelig a Tiszántúlig juthat el.

Több helyen számíthatunk ónos esőre, fagyott esőre, amelyet nyugat felől eső válthat. Néhol vastagabb jégpáncél is kialakulhat! Az Északi-középhegység és a főváros tágabb térségében havazás is valószínű. A déli, délnyugati szelet helyenként élénk széllökések kísérik.

Időjárás-előrejelzés kedd 

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre
Időjárás-előrejelzés kedd - Forrás: met.hu

Az északkeleti, keleti országrészben havazás valószínű, másutt az ónos esőt, fagyott esőt egyre inkább eső válthatja. Délután már a keleti tájakon is megszűnik a csapadék. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős, a magasabban fekvő helyeken olykor viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6 és 0 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és +11 fok között valószínű, keleten, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

.