Mozgalmas időjárásra számíthatunk - Itt a friss előrejelzés szerdára

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2024.01.24. 01:27

Ilyen időjárás várható szerdán.

A hét közepén meleg- és hidegfront is érkezik a Kárpát-medence fölé, mozgalmas időjárásra számíthatunk.

Figyelmeztetés szerdára - Tartós, sűrű köd

Figyelmeztetés szerdára - Forrás: met.hu
Figyelmeztetés szerdára - Forrás: met.hu

 

Időjárás-előrejelzés szerda hajnal

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás: met.hu
Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás: met.hu

 

Szerdán mindenhova megérkezik a frontrendszer felhősávja, így döntően erősen felhős vagy borult idő várható. Északnyugaton, északon eső, míg északkeleten és keleten vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. Utóbbi területeken kevés friss hóréteg kialakulhat, lokálisan az északkeleti határnál ennél vastagabb is lehet. A déli óráktól ugyanakkor nyugat felől szakadozik, csökken majd a felhőzet, délután már záporokra számíthatunk az ország több pontján.

A délnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz, majd estétől északnyugatira fordul, Sopron környékén és a hegyekben viharossá is fokozódik. 

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás: met.hu
Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a szélvédett, derült helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán keleten, északkeleten 1 és 4, míg másutt általában 5 és 12 fok között valószínű, a legenyhébb idő a Fertő térségében várható.

Kettős fronthatás várható, így sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

.