Markáns lehűlés jön - Mutatjuk, mikor - Friss előrejelzés hétfőig

Várható időjárás

MTI

2024.01.04. 18:30

Időjárás-előrejelzés január 5-7-ig.

Téliesre fordul az időjárás a hét végén. Szombaton többfelé eső lehet, amit vasárnap már fagyott eső, esetleg ónos eső, havazás vált fel. A hét utolsó napján viharos széllel lehűlés kezdődik, a reggeli órákban mínusz 2 és plusz 7 Celsius-fok valószínű, és a maximum-hőmérséklet is hasonlóan alakul - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken tovább növekszik, majd főként délutántól meg is vastagszik a felhőzet. Csapadék napközben még nem valószínű, estétől fordulhat elő néhol zápor. A délire forduló szél többnyire mérsékelt, az Észak-Dunántúlon élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 13 fok között valószínű.

Szombaton általában borult idő várható, de a déli és a keleti országrészben lehetnek szakadozások a felhőzetben, rövidebb időre a nap is kisüthet. Többfelé, több hullámban várható eső, zápor. A legnagyobb mennyiség északnyugaton eshet, míg délkeleten kicsi a csapadék esélye. Eleinte a Dél-Alföldön a délies irányú szelet, majd a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szelet kísérhetik élénk, erős lökések.

A minimum-hőmérséklet általában 5 és 9 fok között alakul, de az északkeleti harmadban és a nyugati határvidéken 0 és plusz 5 fok közötti értékek lehetnek a jellemzőek. A maximum 4 és 15 fok között valószínű, nyugaton és északkeleten lehet hidegebb, délkeleten enyhébb idő.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte többfelé várható eső, amit északnyugat felől egyre nagyobb területen vegyes halmazállapotú csapadék - fagyott eső, esetleg ónos eső -, majd havazás vált fel. A halmazállapot-váltást követően a legtöbb helyen gyorsan csökken a csapadékhajlam, de a korábban lehullott csapadék napközben lefagyhat.

Az északias irányú szelet sokfelé erős, viharos lökések kísérik, északnyugaton a viharos szél hordhatja a havat. A reggeli órákban mínusz 2 és plusz 7 fok valószínű, és a maximum-hőmérséklet is hasonlóan, mínusz 2 és plusz 9 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, keleten pedig enyhébb az idő. A Dunántúl nyugati felén és északkeleten reggel állhat be a maximum, napközben pedig hűl a levegő.

.