Időjárás-előrejelzés - Ilyen időjárás várható hétfőn, Edina napján

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2024.02.26. 01:27

Friss előrejelzés hétfőre

Csapadékot adó felhő éjszaka még több helyen lesz, és még a jövő hét elején is bele-beleszól időjárásunkba egy tőlünk délre örvénylő ciklon. Az biztos, hogy marad a sokévi átlagnál nagyjából 8-10 fokkal melegebb idő, kedden egy-egy helyen már a 20 fokot is átléphetjük, ami azt jelenti, hogy akár új melegrekord születhet.

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre
Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre - Forrás: met.hu

Az éjszaka a Dunától keletre és a Dél-Dunántúlon több helyen esővel és záporral számolhatunk, míg az Alföldön egy-egy zivatar sem kizárt. Reggelre az északi területekre korlátozódik a csapadékhullás.

Hétfőn fokozatosan mindenütt megszűnik a köd, a legtöbb helyen napos idő várható, fátyol- és gomolyfelhőkkel. Ugyanakkor a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegységben még a déli órákban is sok lesz a felhő.

A csapadék legfeljebb ezen a területen várható, kisebb eső és zápor formájában. A déli, délkeleti szél reggel Sopronnál megélénkül, holnap az Alpokalján másutt is megerősödik.

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra
Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -5 és +5 fok között alakul, a felhősebb északnyugati tájakon lesz az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten ennél hűvösebb idő valószínű. A déli tájakon és a Fertő térségében lesz a legenyhébb.

.