Ilyen időjárás várható Gergely napján, kedden

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2024.03.12. 01:27

Itt a friss meteorológiai előrejelzés Gergely napjára, keddre.

Kedden egy újabb fronthatás alakítja időjárásunkat. A frontérzékenyekre sajnos most rájár a rúd. A március 12-i Gergely napi időjárási megfigyelés összekapcsolódik a február 24-i Mátyás-napi időjárási jóslattal is. Mátyásról azt tartják, "ha talál jeget megtöri, ha nem talál csinál". Gergely viszont, "megolvasztja Mátyás jegét".

Időjárás-előrejelzés kedd délelőtt

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre
Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás: met.hu

Dél felől szakadozik, vékonyodik a felhőzet, de a Dunántúlon továbbra is borul marad az ég. Egyre inkább az északkeleti határ menti tájakra és a Nyugat-Dunántúlra korlátozódik a csapadéktevékenység.

Kedden a Dunántúlon és a középső tájakon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható.

A Dunántúlon és a középső megyékben fordulhat elő eső, zápor, nyugat felé haladva nő a csapadék esélye. Hajnaltól az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik. 

Időjárás-előrejelzés kedd délután

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra
Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 9 és 14 fok között várható, a naposabb tiszántúli vidékeken akár 16, 17 fokot is mérhetnek.

.